Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Zoeken

Nieuws uit Leidschendam-Voorburg
Marktkraampje met tijgerprintjes Shirley de Jong FlickrDe fractie van de lokale politieke partij GBLV/Gemeentebelangen heeft schriftelijke vragen aan het college van B&W over de markt in Leidschendam gesteld.

Het blijkt dat marktlieden zich zorgen maken over het voortbestaan van de markt.
 
Waar in andere gemeenten de marktgelden in verband met de coronacrisis werden kwijtgescholden, heeft de gemeente Leidschendam-Voorburg aangegeven dat marktgelden niet worden kwijtgescholden, maar dat de betaling is opgeschort. De marktlieden moeten nu voor twee kwartalen marktgeld betalen, terwijl zij veel minder omzet hebben kunnen draaien. Bij de gemeente worden de marktlieden vervolgens van het kastje naar de muur gestuurd. Men voelt zich niet gehoord en de gemeente is onverbiddelijk.
 
De Leidschendamse markt heeft het volgens GBLV sowieso al moeilijk. Er zou sprake zijn van uitholling van de markt: een aantal marktlieden komt niet meer en de gemeente staat tot na de verbouwing van Leidsenhage geen nieuwe kramen toe.

GBLV-raadslid Sanja Duijvestijn: “Je zou bijna gaan denken dat de gemeente de markt liever kwijt dan rijk is. Met de huidige houding van de gemeente wordt het steeds moeilijker om de markt weer op te bouwen naar wat het ooit was.” 

Foto: Marktkraampje met tijgerprintjes, Shirley de Jong (via Flickr)


Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether: 107.2 MHz, 107.9 MHz en DAB+
 Analoog via Ziggo: 92.9 MHz
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures