Ongezond gezondKiXs is een leefstijlprogramma voor kinderen met overgewicht in Leidschendam-Voorburg.

In een coachingstraject gedurende één schooljaar, werken de kinderen (7-13 jaar) onder professionele begeleiding aan een gezond gewicht, betere conditie en meer zelfvertrouwen. Overgewicht bij kinderen wordt een steeds groter probleem. Kinderen die er mee te maken hebben lopen niet alleen een grotere kans op diabetes en andere ziektes, maar worden ook vaak gepest en kunnen een negatief zelfbeeld hebben.

Om kinderen te helpen met gewichtsverbetering, fit worden en meer zelfvertrouwen te krijgen, is er het leefstijlprogramma KiXs. Professionals op het gebied van voeding en beweging werken nauw samen binnen KiXs. Een  kinderfysiotherapeut, diëtist, kinderpsycholoog en sportdocent ondersteunen de kinderen zo goed mogelijk met een Gezonde leefstijl. 

Het team, het kind en de ouders bekijken samen wat het kind nodig heeft.
Traject: gedurende het schooljaar worden er individuele sessies en ook per zes weken twee  gezamenlijke workshops gegeven met coaching en adviezen onder begeleiding van het KiXs-team. Doel: een gezonde(re) leefstijl, het stabiliseren of verbeteren van gewicht, (meer) plezier in bewegen krijgen, zelfvertrouwen in henzelf en hun lichaam versterken. Kinderen die meedoen aan KiXs komen letterlijk beter in hun vel te zitten. Er wordt een zorgplan voor het kind opgesteld en de kinderen oefenen in groepsverband.

De gemeente Leidschendam-Voorburg vindt het belangrijk om zoveel mogelijk kinderen en jongeren op een gezond gewicht te krijgen en te houden. 

Kennismakingsbijeenkomst
Ook dit schooljaar kunnen kinderen en hun ouders begeleiding krijgen bij het maken van gezonde keuzes. U kunt dan ook informatie krijgen over de vergoeding voor de begeleiding van de diëtist, de kinderfysiotherapeut en psycholoog. Voor het sporten betaal je het geldende tarief. De Ooievaarspas is hiervoor bruikbaar. Kinderen en ouders die meer willen weten over KiXs zijn welkom op de kennismakingsbijeenkomst.

Wanneer: vrijdag 18 september, aanvang 16 uur.
Waar: GHC Scheepswerf, Scheepswerf 18, 2265 BE Leidschendam.
Door wie: alle betrokken professionals van het KiXs programma
Wat: kinderen doen mee aan fitheidstesten. Voor de ouders is er een bijeenkomst over het puberbrein en pesten.

Denk je dat jouw kind baat heeft bij dit programma, neem dan contact op of meld je aan. Inschrijven via: www.kixsvoorkids.jimbo.com of telefonisch bij Fysiotherapie Barel, 06-41561567.
Meer informatie: Berenice Jaime, diëtist van Dietheek Haaglanden, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tijdens de bijeenkomst gelden de richtlijnen van het RIVM voor de COVID-19 besmetting.