Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Zoeken

Nieuws uit Leidschendam-Voorburg
analysis 1841158 1920De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft een coronamonitor laten schrijven om de gevolgen van de coronacrisis in beeld te krijgen.

Het betreft een document van 35 pagina's waarin een fors aantal ontwikkelingen op economisch en sociaal gebied in kaart worden gebracht, alsmede (te verwachten) steunmaatregelen. De coronacrisis heeft een enorme impact op de samenleving. Voor de korte termijn heeft de gemeente ondernemers, instellingen en bedrijven geholpen met steunmaatregelen. Om de verwachte gevolgen op lange termijn in beeld te brengen is een coronamonitor gemaakt om het gesprek aan te gaan met de gemeenteraad.

De gemeente verwacht de komende maanden meer hulpvragen van mensen die te maken hebben met de gevolgen van de coronacrisis. Om goed voorbereid te zijn is inzicht nodig in de lokale en regionale ontwikkelingen. Er zijn er kwetsbare groepen die nu al gebruik maken van diverse voorzieningen; zorg, jeugdhulp, een uitkering. Ondernemers hebben het moeilijk en er is minder werkgelegenheid. Door de coronacrisis krijgen mensen door het wegvallen van werk financiële problemen. Dit heeft gevolgen voor het aantal mensen dat hulp en bijstand vraagt aan de gemeente.
 
De coronamonitor (PDF) is te vinden op www.lv.nl/gemeenteraad bij de ingekomen raadsstukken.

Beeld: Pixabay
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether: 107.2 MHz, 107.9 MHz en DAB+
 Analoog via Ziggo: 92.9 MHz
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures