Voetbal grasveld PixabayForum Sport uit Voorburg kan nog altijd niet voetballen. De velden stonden afgelopen weekenden onder water.

Hoe frustrerend is het als je na maandenlang geen wedstrijden te hebben gespeeld en eindelijk weer mag voetballen tot de ontdekking komt dat je wedstrijd is afgelast vanwege regenval.

Het overkwam de afgelopen twee zaterdagen de teams die van Forum Sport op natuurgrasvelden mochten aantreden. Groot was de frustratie bij de teams en hun fans. Groot ook was de frustratie bij het bestuur. Afgelopen seizoen is door het bestuur van de Voorburgse club met de gemeente hard gewerkt aan een oplossing. Forum Sport huurt de velden namelijk van de gemeente. Het drainage-systeem werd gerepareerd, afwateringsbuizen verhoogd neergelegd, velden geprikt (beluchting) en het pompgemaal beter afgesteld. De opluchting was groot toen de oplossing leek te werken. Er kon weer gevoetbald worden. En toen kwam corona.

Extra groot is de frustratie dat het nu weer mis is en dat terwijl de wedstrijden bij clubs uit de regio wel door kunnen gaan. Waarom dan wel die problemen met de velden bij Forum Sport? Het is goed om te weten dat de velden op het laagste punt liggen van de omringende wijken. Al het water uit de directe omgeving komt dus bij de velden van Forum Sport uit. Dat betekent echter niet dat de club vindt dat er zomaar geaccepteerd moet worden dat er dus niet meer gevoetbald kan worden.

Het bestuur is met de gemeente in gesprek en hoopt een oplossing voor het probleem te kunnen vinden.