foto clubkampioenen LeeuwenberghTennisvereniging LTC Leeuwenbergh hield van donderdag 27 augustus tot en met zondag 6 september haar jaarlijkse clubkampioenschappen.

De club noteert een fors recordaantal deelnemers: maar liefst 175, bijna vijftig man meer als het vorige record uit 2017. Er vonden wedstrijden plaats in alle speelsterkten, van 1 t/m 9. Deze anderhalve week was de sfeer enorm gezellig, met een schitterend zonnig weekend als afsluiting.

De clubkampioenschappen zijn goed verlopen, op een aantal regendagen na. Door diverse speeltijden te creëren hebben we ervoor kunnen zorgen dat de deelnemers goed verspreid werden op de avonden en weekenden overdag.

In diverse categorieën werden op de laatste dag finalewedstrijden gespeeld. In de onderste regionen waren nieuwkomelingen Jacques Greitemann, Thijmen Vosmer en Daniel Marx de beste in respectievelijk HE9, HE 8 en HE7 categorieën. Bij de damesenkel 8 won Saskia Claasen de partij na blessure bij Fleur de Nijs, die een voorsprong had van 6-0 en 5-5. Nicole Visser won overtuigend op de finaledag de dames single 6 categorie, terwijl ze ook haar monsterpartij van 4 uur en een kwartier op haar naam heeft staan. Bij de heren 6 was het Simon Knaapen die weinig moeite leek te hebben in het afvalschema.

Er waren op de laatste dag veel mooie dubbels en mixen. In de gemengd dubbel 6 won koppel Stefan Roest en Sam van der Heeft, allebei hun 3de partij van die dag, van de ervaren Richard Klardie en Jacobien van Vliet. In de damesdubbel 5 verloor Sam echter van Meike Ligtenberg en Sarah van Nunspeet, terwijl Stefan ook in de herendubbel 6 zijn finale verloor van joey Brijer en Mark Uilenhoed. Joey had een goede dag, want hij pakte ook de categorie gemengd dubbel 5 op zijn naam met Adrienne Barel.

Maar de uiteindelijke clubkampioen bij de vrouwen is Meike Ligtenberg na een aantal sterke optredens. Ze is jeugdlid bij LTC Leeuwenbergh en dit jaar hebben we Guy Rutten de clubkampioen van de heren en wil dit volgend jaar weer gaan verdedigen. Verliezend titelverdediger Rob van Hilten is er dan ook weer bij.

Tijdens de clubkampioenschappen kon men dagelijks genieten van “De Leeuwenbergher”, een speciale krant met de allerlaatste nieuwtjes van de clubkampioenschappen.

Foto: De dames- en herenclubkampioen van LTC Leeuwenbergh