D66 LV logoPaden in de parken in Leidschendam-Voorburg worden veiliger.

De gemeente pakt onduidelijke situaties aan door in oktober bij de paden in de parken borden te plaatsen waarop staat waarvoor de paden bedoeld zijn. D66-raadslid Charlotte Bos had herhaaldelijk vragen gesteld aan het college over onduidelijke situaties in de parken waar soms wel borden staan dat het een voetpad betreft, en soms niet.

Bos: ‘Ik ben tevreden dat door meer borden en heldere communicatie onze mooie parken veiliger voor onze inwoners zal worden.'
Bos had naar aanleiding van klachten van wandelaars over de veiligheid en onduidelijke bebording in de parken aan het college vragen gesteld. Bos: ’Er zijn onduidelijke overgangssituaties wanneer een weg voor auto’s en fietsers ophoudt en voor wandelaars begint.’ In eerste instantie antwoordde de gemeente dat ze alle borden weg wilde halen omdat borden ‘voetpad’ in en bij de parken eigenlijk overbodig zijn. In alle parken binnen de gemeente zijn de paden voetpaden. Fietsen of andere vervoersmiddelen zijn er niet toegestaan tenzij dit door borden is aangegeven.

Bij doorvragen van D66 besloot B&W alsnog tot het in kaart brengen van alle borden in parken die aangeven of het gaat om een voet- of fietspad. Aan de hand van de resultaten wilde de gemeente bezien waar welke borden staan, waar er borden bij moeten komen en waar ze juist weg moeten worden gehaald. Nu heeft wethouder Nadine Stemerdink Bos geantwoord dat in oktober bij de paden in de parken met borden wordt aangeven waarvoor ze bedoeld zijn: voetgangers, fietsers of beide. Zo moeten onduidelijke situaties opgelost worden. Daarnaast zal de gemeente, om meer duidelijkheid te geven over de verkeers- en gedragsregels in parken, nog een extra communicatieactie voeren via een nieuwsbericht in de lokale krant en op Facebook en Twitter.