Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Zoeken

Nieuws uit Leidschendam-Voorburg
Monumentale beuk park ArentsburghVoor het eerst heeft de gemeente Leidschendam-Voorburg bomen aangewezen als monument. Het gaat om 41 particuliere en 183 gemeentelijke bomen.

Het zijn karakteristieke bomen die ouder zijn dan 80 jaar en een belangrijke bijdrage leveren aan het groene karakter van onze gemeente. Om particuliere eigenaren te ondersteunen in het onderhoud van de bomen, kunnen zij sinds 1 september subsidie aanvragen.

Wethouder Astrid van Eekelen voor cultureel erfgoed:
In de gemeente Leidschendam-Voorburg staan veel oude en waardevolle bomen. Bomen zijn belangrijk voor het duurzame en groene karakter van onze gemeente. We willen graag dat deze bomen goed onderhouden worden en voor toekomstige generaties behouden blijven. Daarom voegt de gemeente bomen toe aan de monumentenlijst en breidt de mogelijkheden voor subsidie uit.

Monumentensubsidie uitgebreid
De gemeente heeft de regels voor de subsidie voor monumenten herzien. Naast de uitbreiding voor subsidie voor bomen is het nu ook mogelijk subsidie te krijgen voor het verbeteren of verwijderen van reclame-uitingen in het Sluisgebied en het Huygenskwartier. Een eigenaar van een monument kan een keer per drie jaar een bijdrage krijgen voor de restauratiekosten tot een maximum van 7.500 euro, onder voorwaarde dat de eigenaar lid is van de Monumentenwacht en een meerjarenonderhoudsplan laat maken.

Subsidie aanvragen
Per monumentale boom kan eens per vijf jaar subsidie worden aangevraagd tot een maximum van 500 euro. Voor het verwijderen of verbeteren van een reclame-uiting is dat eenmalig maximaal 500 euro. Als het plafond van de jaarlijkse subsidiepot van de gemeente bereikt is, worden de aanvragen het jaar daarop behandeld. Een monumenteneigenaar kan een aanvraag voor een restauratiesubsidie indienen door middel van het aanvraagformulier op de website van de gemeente
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether: 107.2 MHz, 107.9 MHz en DAB+
 Analoog via Ziggo: 92.9 MHz
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures