Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Zoeken

Nieuws uit Leidschendam-Voorburg
Overhandiging plaquette Molenwei 1 scaledVicki en Bert van der Krogt uit Stompwijk ontvangen Europese subsidie voor het omvormen van boerderij Molenwei.

De subsidie vindt plaats in het kader van een Europees programma voor stimulering van de (groene) economie op het platteland. Broer en zus Van der Krogt erfden de boerderij van hun ouders. Die is echter te klein om nog rendabel te opereren. Bovendien staat de ruimte in het poldergebied tussen de stadskernen Leidschendam, Voorburg en Stompwijk steeds meer onder druk. Een brand in een hooiloods leek het definitieve einde voor Molenwei.

Gebiedslab
Vicki vatte echter het idee op om de boerderij om te vormen tot natuurboerderij en multifunctionele accommodatie voor binnen- en buitenprogramma's. Van het subsidiebedrag zijn reeds twee seizoenstenten aangeschaft. Daarnaast is het plan om de oude hooiberg te verbouwen tot Gebiedslab: een ontmoetingspunt voor stedelingen, boeren en inwoners waar men plannen kan uitwerken om de streek leefbaar en groen te houden.

Jan-Willen Rouwendal, wethouder van de gemeente Leidschendam-Voorburg en Theo van Leeuwen, voorzitter van de Lokale Actie Groep, overhandigden afgelopen vrijdag een plaquette aan beide initiatiefnemers.

Ecoboerderij en recreatieplek
Sinds 2019 werkt Buitenplaats Molenwei aan vergroening en biodiversiteitherstel, ondanks Corona: er zijn verschillende natuurlandschappen aangelegd, een bijenlandschap, natuurvriendelijke oevers, houtwallen, een wilde tuin en een Tiny Forest. Dit jaar is gestart met een pop-up kampeerveld en buitenactiviteiten voor jong en oud.
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether: 107.2 MHz, 107.9 MHz en DAB+
 Analoog via Ziggo: 92.9 MHz
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures