Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit Leidschendam-Voorburg
Vlietvoorde ontwikkelingDuurzaam en exclusief wonen, dat is het plangebied Vlietvoorde. Een schaduwrijk, waterrijk landgoed bij Leidschendam, midden in de Randstad tussen Den Haag en Leiden. Vlietvoorde ligt in de gemeente Leidschendam-Voorburg tussen de N447, het water van de Vliet en de grens met Voorschoten.Voor mensen die willen leven in een oase van rust, in een dorpse, intieme sfeer.

Vlietvoorde is gesitueerd ten zuiden van de N447. Het gebied wordt afgebakend door het water van de Vliet en de grens met Voorschoten. Op een steenworp afstand liggen belangrijke uitvalswegen richting Rotterdam en Amsterdam. Het gebied bevindt zich tussen het duingebied langs de kust aan de ene kant en aan de andere kant het Groene Hart. Via de rivier de Vliet is er een directe vaarverbinding naar Leiden, Amsterdam en Rotterdam.

Wonen in harmonie met het landschap
In Vlietvoorde worden circa 150 duurzame, riante woningen gebouwd in drie gebieden: Bos, Kreek en Plas. Ze hebben een dorps en intiem karakter, met elk hun eigen karakteristieke leefomgeving met bijbehorende woningtypen. Uniek aan Vlietvoorde is dat het landschap wordt teruggegeven aan de natuur; het komt bijvoorbeeld weer deels onder water te staan. Zo wisselen water en groen elkaar af in deze nieuwe wijk. De bewoners van Vlietvoorde zijn te gast in het landschap, de woningen maken onderdeel uit van de omgeving. In het lommerrijke deelgebied Bos staan ze diep geworteld tussen de bomen; in Kreek en Plas zoeken de woningen steeds meer het water op. Als verbindend element tussen de drie deelgebieden staat het landgoed Oostbos, dat de historische allure van weleer terugbrengt naar het gebied.

Bos
In het schaduwrijke landschap in het noordelijke deel van Vlietvoorde kronkelt vanaf de weg een pad door het bos. Er staan voornamelijk twee- en driekapper tussen de bomen, steeds weer anders ten opzichte van elkaar in de glooiingen van het landschap. De woningen in het Bos staan ongeveer tweeënhalve meter boven maaiveldniveau van het pad. Onder de woningen is ruimte om twee auto’s te parkeren, waardoor ze geen onderdeel zijn van het straatbeeld. Vanuit de woningen heb je een vrij uitzicht op de bomen. De boswoningen hebben een karakteristiek, eigentijds uiterlijk, dat door hun donkere, houten buitenkant naadloos aansluit op het omliggende boslandschap. Een serre, terrassen en erkers zorgen voor vrijheid, licht en ruimte en geven de boswoningen hun eigen, specifieke karakter.

Kreek
Het oostelijke deel van Vlietvoorde bestaat uit een waterrijk landschap: landtongen met brede rietkragen langs flauwe hellingen. Beeldbepalend bij de woningen in de Kreek zijn de horizontale lijnen, die de weidsheid van het landschap benadrukken. Op de dijk, ten zuiden van Landgoed Oostbos, komen geschakelde woningen te staan. Vanuit daar heb je directe toegang tot een parkeerruimte in de dijk. De woningen krijgen een eigen buitenruimte, gericht op zowel het landgoed als het water. De andere kreekwoningen zijn bereikbaar via smalle doorgangen in de dijk. De vrijstaande- en geschakelde woningen liggen aan de landtongen, met hun besloten kant naar het land. Richting het water heeft de gevel aan drie zijden een open karakter: veel glas en doorlopende terrassen, waarbij het hoge riet privacy biedt. De ideale locatie voor een sloep aan huis. Deze woningen hebben een ruime woonkamer, al dan niet met woonkeuken en een groot eetgedeelte. Je auto parkeren kan onder of in het gebouw, waar ook ruimte is voor een grote berging.

Plas
In deelgebied Plas liggen de woningen achter een dijk waar je tevens je auto parkeert. Vervolgens loop je via de steiger naar je waterwoning.
De transparante, nautische woningen hebben een riante buitenruimte waar je heerlijk kunt zonnen en een sloep aan kunt leggen.
Met de indeling van de woningen kun je alle kanten op: een woonkamer met vide, een whirlpool op het dakterras ed...

Ook zijn er een aantal geschakelde dijkwoningen die samen één ‘boothuis’ vormen. Allen hebben vrij uitzicht en een terras aan het water.
Op de 1e verdieping sluiten de woningen aan op het groene dijklandschap waaronder de gemeenschappelijke garage zich bevindt.

In het voorjaar van 2021 staat de start van de verkoop van Vlietvoorde gepland. In het daaropvolgende najaar hoopt BPD de bouw aan te vangen.

Kijk voor meer informatie op www.https://www.nieuwbouw-vlietvoorde.nl).

Vlietvoorde ontwikkeling
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures