Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit Leidschendam-Voorburg
logo woejWoej vrijwilligster Tania hoorde op het schoolplein van haar zoon dat veel ouders behoefte hebben aan huiswerkbegeleiding voor hun kind deze zomer. Samen met medevrijwilligster Arwine, basisschool De Driemaster in Voorburg, Vlietwensen en Woej werd het burgerinitiatief huiswerkbegeleiding een groot succes.

Een waardevol burgerinitiatief is een initiatief waar een wijk van groeit. De missie van een burgerinitiatief is dat het mensen onderling verbindt en een positieve bijdrage levert aan de mensen in de wijk. Woej in Voorburg weet alles van burgerinitiatieven. Regelmatig komen er mensen uit de wijk met een idee voor een mooi burgerinitiatief bij de opbouwwerkers van Woej. De opbouwwerkers helpen mensen met de uitvoering van het burgerinitiatief. Volgens Woej is het altijd een feest als er initiatieven voorbijkomen die precies bij de missie aansluiten.

Zo ook het burgerinitiatief van Tania, al jarenlang een actieve vrijwilligster bij Woej. Samen met vrijwilligster Arwine, op het moment op zoek naar vrijwilligerswerk vanwege haar uitgestelde coschappen, heeft zij het initiatief opgezet. Huiswerkbegeleiding is bedoelt voor kinderen die door de corona crisis achterstand hebben opgelopen met bijvoorbeeld begrijpend lezen en/of rekenen. En voor wie het zinvol is om in de vakantie wat extra tijd aan school te besteden. Inmiddels is er een groep van 10 kinderen wekelijks bij elkaar voor huiswerkbegeleiding.

Het initiatief is mogelijk gemaakt door de financiële bijdrage van Vlietwensen en wordt gefaciliteerd door Woej. Ook basisschool de Driemaster heeft een rol gespeeld in de uitvoering van het initiatief. Zij hebben meegedacht welke kinderen huiswerkbegeleiding het meeste nodig hebben. Daarnaast heeft de school gezorgd voor een deel van de lesstof. De huiswerkbegeleiding zit op dit moment vol.

Een mooi voorbeeld van een waardevolle verbinding in de wijk tussen verschillende organisaties. En uiteraard en mooi voorbeeld van een burgerinitiatief.

Heeft u vragen of een idee voor de buurt, stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures