Nadine Stemerdink'Er gaat geen sportvereniging omvallen vanwege de coronacrisis.' Die toezegging deed Nadine Stemerdink, wethouder Sport & Welzijn in Leidschendam-Voorburg in het programma Midvliet Actueel.

Dat sportclubs het moeilijk hebben, zal geen verrassing zijn, nu er niet mag worden gesport. "Het hele sportleven ligt letterlijk op z'n gat."  De sportverenigingen kunnen in ieder geval drie maanden opschorting van de huur bij de gemeente aanvragen. Of dat enkel uitstel of kwijtschelding zal betekenen kan Stemerdink nu nog niet zeggen. Tot nu toe hebben twintig sportverenigingen zich aangemeld voor ondersteunende maatregelen.

Stemerdink dringt er bij verenigingen op aan, zich te melden wanneer ze in de problemen denken te komen. "Geef het aan. Dien het in." Vanwege de drukte kan het even duren voordat zo'n aanvraag wordt beantwoord: "Je krijgt niet meteen binnen een week antwoord, zeg ik er eerlijk bij."

Stemerdink vindt het ontzettend positief dat sportverenigingen elkaar ondersteunen, en maatschappelijke initiatieven ontplooien. "Wat ik ook supergaaf vind om te zien is dat diverse verenigingen hebben gezegd: oké, we kunnen nu niet meer hockeyen, voetballen of handballen, maar we gaan wel helpen in onze wijken en buurten om bijvoorbeeld ouderen maaltijden te gaan bezorgen. Dat soort initiatieven zie je ook, en dat vind ik ongelofelijk gaaf om te zien."

Beluister het hele interview met Nadine Stemerdink hier na.

Foto: Nadine Stemerdink in een eerdere uitzending met Rene Marquard bij Omroep Midvliet