Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
De bovenbouwleerlingen van het Sint Maartenscolleg in Voorburg liepen in verband met Maartensdag een nachtelijke marathon en de onderbouw leerlingen liepen om de school om geld op te halen tijdens een sponsorloop. Inmiddels zijn alle sponsorformulieren ingeleverd en is de opbrengst bijna geteld.

Deze zal aankomende vrijdag, 13 december in de grote pauze (12.50 - 13.15 uur), in de aula van de school plaatsvinde. De rector, Ajolt Elsakkers, zal het bedrag bekendmaken. Vorig jaar werd er ruim 10.000 euro opgehaald voor een ander goed doel. Dit jaar hoopt men dat bedrag minimaal te kunnen evenaren.

Dit geld wordt gedoneerd aan het Milton Peters College op het eiland Sint-Maarten. Ruim twee jaar geleden liet orkaan Irma een ravage achter op het eiland Sint-Maarten. Nog steeds kampt het eiland met grote problemen. Er zijn veel gebouwen door de orkaan verwoest. Er heerst grote armoede, omdat het toerisme, de grootste bron van inkomsten, is teruggelopen. Op het Milton Peters College, een middelbare school op het eiland, ondervinden de leerlingen en docenten nog dagelijks de gevolgen.
Zo moet voor veel kinderen door school het ontbijt worden geregeld. Ook zit er nog geen nieuw dak op de gymzaal. Het grootste probleem voor de school wordt op dit moment door de muren veroorzaakt. Deze zijn als spoedreparatie neergezet en zorgen voor een constante hitte in de klaslokalen. Leerlingen en docenten hebben dagelijks klachten als hoofdpijn en misselijkheid. Het Milton Peters College is een project, Keep a Cool Head, begonnen om te zorgen voor airconditioning met behulp van zonne-energie. Het Sint-Maartenscollege heeft dit jaar besloten dit goede doel te steunen. De opbrengst die vrijdag bekend zal worden gemaakt zal dan ook geheel ten goede komen aan dit doel.
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

 Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren

  Vacatures