Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
De welstandscommissie van Leidschendam-Voorburg is op hoofdlijnen akkoord met de plannen van Wibaut Projectontwikkeling voor nieuwbouw op de locatie van de Fonteinkerk in Voorburg. Dat betekent een grote stap vooruit in de transformatie van kerk naar woningen.

Het nieuwe model
"Na een uitvoerig participatietraject met omwonenden zijn we gekomen tot het zogenaamde 'optopmodel':  bovenop de kerk komen drie extra bouwlagen." Dit ontwerp is voorgelegd aan de welstands- en monumentencommissie van de gemeente Leidschendam-Voorburg. De commissie is op hoofdlijnen akkoord! "Ik vind dat we een heel bijzonder ontwerp hebben gemaakt voor de optopping," vertelt Pelle Poiesz van hp architecten. "De architectuur van deze nieuwe drie bouwlagen versterkt de sobere en ook wel eigenwijze architectuur van de Fonteinkerk. Ik verheug me erop om het ontwerp nu verder te verfijnen!".

Vervolgstappen
En dat is precies wat de architecten nu gaan doen: het ontwerp verder uitwerken om de omgevingsvergunning voor de (ver)bouw te kunnen aanvragen. Dat wordt een gecombineerde aanvraag met het verzoek het bestemmingsplan te wijzigen tot wonen."Met veel toewijding zijn we met een mooi team van ontwerpers, bouwer en adviseurs het nieuwe complex aan het vormgeven," zegt Pelle Poiesz. "We hebben een intensieve periode achter de rug waarin we de uitgangspunten voor het ontwerp hebben afgestemd met de Welstand- en Monumentencommissie. Mijn waardering voor de Fonteinkerk is alleen maar groter geworden!"