Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
De welstandscommissie van Leidschendam-Voorburg is op hoofdlijnen akkoord met de plannen van Wibaut Projectontwikkeling voor nieuwbouw op de locatie van de Fonteinkerk in Voorburg. Dat betekent een grote stap vooruit in de transformatie van kerk naar woningen.

Het nieuwe model
"Na een uitvoerig participatietraject met omwonenden zijn we gekomen tot het zogenaamde 'optopmodel':  bovenop de kerk komen drie extra bouwlagen." Dit ontwerp is voorgelegd aan de welstands- en monumentencommissie van de gemeente Leidschendam-Voorburg. De commissie is op hoofdlijnen akkoord! "Ik vind dat we een heel bijzonder ontwerp hebben gemaakt voor de optopping," vertelt Pelle Poiesz van hp architecten. "De architectuur van deze nieuwe drie bouwlagen versterkt de sobere en ook wel eigenwijze architectuur van de Fonteinkerk. Ik verheug me erop om het ontwerp nu verder te verfijnen!".

Vervolgstappen
En dat is precies wat de architecten nu gaan doen: het ontwerp verder uitwerken om de omgevingsvergunning voor de (ver)bouw te kunnen aanvragen. Dat wordt een gecombineerde aanvraag met het verzoek het bestemmingsplan te wijzigen tot wonen."Met veel toewijding zijn we met een mooi team van ontwerpers, bouwer en adviseurs het nieuwe complex aan het vormgeven," zegt Pelle Poiesz. "We hebben een intensieve periode achter de rug waarin we de uitgangspunten voor het ontwerp hebben afgestemd met de Welstand- en Monumentencommissie. Mijn waardering voor de Fonteinkerk is alleen maar groter geworden!"
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures