Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Op woensdag 6 februari vindt in Haaglanden Medisch Centrum op de locatie Antoniushove de boekpresentatie plaats van ‘Ik ben Jack’. Een kinderboekje over kanker dat geschreven is door HMC-verpleegkundige Daniëlle van Caspel. De tekeningen in het verhaal zijn ook gemaakt door een HMC-medewerkster, Angelique van Staveren.

Danielle van Caspel werkt al 26 jaar als verpleegkundige in een ziekenhuis. Als verpleegkundige op de afdeling Oncologie in HMC Antoniushove heeft zij dagelijks te maken met families die kampen met kanker. Zij ervaart van dichtbij de zoektocht van volwassenen naar een begrijpelijke uitleg aan kinderen over deze ingrijpende ziekte. Hiervoor wilde Van Caspel zelf handvatten bieden die aansluiten op de belevingswereld van kinderen.

Collega’s bundelen talenten
Samen met collega Van Staveren ontwikkelde Van Caspel een boek met 11 kindergedichten en een rubriek wist-je-datjes over kanker. Van Staveren tekende hier kleurrijke illustraties bij en gaf letterlijk een gezicht aan de hoofdpersoon Jack.

Over het boek
Het jongetje Jack krijgt te maken met kanker, op allerlei verschillende manieren. In zijn klas, thuis, bij opa en oma en in het ziekenhuis. Hij wordt geconfronteerd met haaruitval, chemotherapie, bestraling en ook de dood. Desondanks zijn de verhalen optimistisch en soms zelfs humoristisch van toon.
‘Het verlenen van zorg op zo’n zware afdeling is geestelijk en lichamelijk erg pittig’, aldus Van Caspel. ‘Een aanpak met humor geeft soms wat extra lucht en kan helpen om ingewikkelde gebeurtenissen uit te leggen aan kinderen.’

Bestellen
Het boekje ‘Ik ben Jack’ is verkrijgbaar via https://www.graviant.nl/ik-ben-jack.html en kost 14,50 euro. De verhalen zijn geschikt voor kinderen in de leeftijd van circa 6 tot 8 jaar.