×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
De afdeling Stadsbeheer heeft afgelopen zaterdag vijf jonge steenuilen geringd. Een medewerkers van stadsbeheer trof het vijftal aan in een nestkast bij zijn schoonmoeder.

Op hetzelfde erf trof hij een steenuilouder dood aan. Een wond in de nek bevestigde dat de Steenuil te grazen was genomen door een andere roofvogel. Stadsbeheerder Paul ondernam direct actie en schakelde de stadsvogeldeskundige van Stadsbeheer in. De nestkast op het erf werd opengemaakt en er bleken vijf magere jongen in de kast aanwezig.

Er werd snel een noodplan bedacht: wanneer één steenuilouder vijf jongen moet voeden loopt dat vaak slecht af. Paul heeft zich opgeofferd als surrogaatouder en voert de Steenuilskuikens elke dag bij.

Afgelopen zaterdag werden de Steenuilskuikens geringd. Het bleek dat Paul een succesvol pleegouder is: de jongen waren per dag 10 gram aangekomen en de kleinste zelfs meer. Dat is maar goed ook want andere broedsels van steenuilen in de omgeving zijn nauwelijks succesvol. Over ongeveer twaalf dagen vliegen de jonge vogels echt uit, de wijde wereld in. 

Foto's: Facebookpagina Stadsbeheer

Uilen geringd 2