Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit de Regio
Nog steeds zorgen dode hoeken bij vrachtwagens voor onnodige slachtoffers. GroenLinks Den Haag vindt de verkeersveiligheid voor fietsers en andere verkeersdeelnemers van essentieel belang en wil dat alle Haagse vrachtwagens worden uitgerust met het alarmsysteem ‘Lisa2Alert’.

Veilig voor iedereen
Kort geleden kwam er opnieuw een Haagse scholier om het leven door een botsing met een vrachtwagen. Door met het Lisa2alert systeem zowel chauffeur als medeweggebruiker een waarschuwing te geven wanneer iemand in de dode hoek rijdt, kunnen toekomstige slachtoffers voorkomen worden. Wat GroenLinks betreft worden vrachtwagens in Den Haag aangemoedigd om een dergelijk alarmsysteem te nemen, bijvoorbeeld door hier als gemeente een subsidie voor te geven. GroenLinks raadslid Maarten De Vuyst: “Elk verkeersslachtoffer is er één te veel en juist bij de dode hoek zijn ongelukken goed te voorkomen. Daar moeten we dan wel vol voor gaan als gemeente.”

Alarmsysteem
GroenLinks hoorde van Robert Medemblik over het alarmsysteem. Deze ondernemer heeft een verhuisbedrijf met vrachtwagens en maakt zich als vader ook zorgen om verkeersveiligheid. Daarom kwam hij met het idee: “Met systemen als Lisa2alert wordt het verkeer veiliger voor iedereen en is er minder stress voor vrachtwagenchauffeurs, die ongelukken natuurlijk ook willen voorkomen.”, aldus Medemblik.

Fietsvriendelijke stad
Bovendien maakt dit idee de stad aantrekkelijker voor fietsers. Volgens cijfers van het CBS zijn fietsers het vaakst slachtoffer van verkeersongevallen. “Juist voor deze relatief kwetsbare verkeersdeelnemers is veiligheid van levensbelang, zeker omdat veel kinderen ook de fiets nemen.”, aldus De Vuyst. “Wij willen Den Haag een zo veilig en aantrekkelijk mogelijke stad maken voor fietsers: dit is de meest duurzame en gezonde manier om door de stad te bewegen.”

Gemeenteraad
Op donderdagochtend spreekt de Haagse gemeenteraad over verkeersveiligheid. Daar zal GroenLinks pleiten voor het stimuleren van een alarmsysteem als Lisa2alert.