Op 5 juni hield mboRijnland in samenwerking met verschillende partners voor de tweede keer het evenement Create Your Future.

Studenten van mboRijnland en andere jongeren uit Zoetermeer en Leidschendam waren uitgenodigd om een inspirerend programma te volgen dat onderwijs en arbeidsmarkt samenbrengt. Marijke van der Meer, wethouder Jeugd en Onderwijs, opende het evenement.
Create Your Future biedt een platform voor jongeren om direct in contact te komen met potentiële werkgevers voor een (bij)baan of stage en om hun carrièrekansen te verkennen. Voor werkgevers is het een mooie gelegenheid om gemotiveerde jonge talenten te ontmoeten.

Werkgeversservicepunt Zuid-Holland Centraal (WSP ZHC) leverde, net als vele andere partners, graag een bijdrage aan deze middag. Accountmanager Astrid van den Bergh, werkzaam bij het WSP: “mboRijnland is de specialist om jongeren de juiste opleiding aan te bieden en geeft hen daarmee de juiste tools mee. Vervolgens kunnen wij deze jongeren die aan het werk willen matchen. Het zit in ons DNA om de juiste match te maken. Het geeft ons energie om dit evenement samen met collega maatschappelijke partners te organiseren.”

Sollicitatie-skills en personal branding
Verschillende partners en mboRijnland boden diverse workshops en lezingen aan die studenten en jongeren helpen hun sollicitatievaardigheden te verbeteren en een passende baan te vinden. De workshops varieerden van CV-building en sollicitatietraining tot netwerken en personal branding. De workshop: ’Jouw softskills uit games’ van I am progrezz was enorm populair. Er werd zelfs een extra workshop ingelast omdat studenten hierom vroegen. De slush puppies waren erg in trek net als de driehonderd muffins die studenten mboRijnland van restaurant Da’s mooi speciaal voor deze middag hadden gebakken. Daarnaast stonden lange rijen voor de foodtrucks van Esanachos en Golden Tulip.

Cindy van Kleeff, Adviseur arbeidsmarkt bij mboRijnland: “We leiden jongeren op voor de arbeidsmarkt. In de huidige arbeidsmarkt is netwerken en contact maken een belangrijk onderdeel. We kunnen niet vroeg genoeg beginnen om onze studenten de gelegenheid te bieden zichzelf te leren presenteren en contact te maken met verschillende werkgevers en arbeidsmarktpartners. Daar is dit evenement een mooie leeromgeving voor.”

Create Your Future vond plaats in een feestelijke en festivalachtige sfeer. Het is de bedoeling dit event twee keer per jaar te organiseren. De muzikale omlijsting werd verzorgd door de Legendairs Brassband uit Den Haag, waar ook een oud-student deel van uitmaakt.

Over mboRijnland
mboRijnland is een instelling voor middelbaar beroepsonderwijs in de regio Rijnland en heeft 12 vestigingen in zeven verschillende steden: Leiden, Alphen aan den Rijn, Gouda, Leidschendam-Voorburg, Waddinxveen, Woerden en Zoetermeer. Naast middelbaar beroepsonderwijs verzorgt mboRijnland ook voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vwo, havo en vmbo-t) via Next College en maatwerkcursussen voor medewerkers van bedrijven. Er zijn 1800 mensen werkzaam bij mboRijnland en jaarlijks volgen er ruim 17.000 studenten onderwijs. mboRijnland legt met haar onderwijs de basis voor een inclusieve en duurzame samenleving, waarin iedereen meetelt, van waarde is en de kans krijgt om zijn of haar talenten te ontwikkelen. Hierbij wordt nauw samengewerkt met het bedrijfsleven, andere onderwijsinstellingen, gemeenten en maatschappelijke instellingen. Kijk voor meer informatie op www.mborijnland.nl.
Create Your Future bij mboRijnland: een evenement voor jongeren en werkgevers in Zoetermeer


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht mboRijnland.
Foto boven dit bericht: student in gesprek met potentiële werkgever.

createyourfuture studentenop plein
                                                       Studenten op het plein in Zoetermeer

Create your future Legendairs brassband
                                                       Legendairs Brassband uit Den Haag