Aan het strandconcert wat Acda en de Munnik deze zomer zullen geven op het strand van Scheveningen is de band De Kast aan het programma toegevoegd.

Dit concert maakt deel uit van de serie Live on the Beach strandconcerten en is tevens het openingsconcert van de editie van 2024.

Al eerder maakte de organisatie bekend dat de band Van Dik Hout aan het programma was toegevoegd, daar is nu De Kast bijgekomen.

De Kast verkreeg grote populariteit door hits als: In Nije Dei, Hart van mijn Gevoel, Eltse Grins Foarby, Woorden Zonder Woorden, In de Wolken en Raak. Ze waren in de jaren ’90 één van de populairste popbands van Nederland en verkochten meer dan 1.000.000 cd’s en singles, wonnen meerdere keren een TMF Award, een Edison én een Gouden Harp voor hun gehele oeuvre en vielen op door hun speciale concerten.

Van Dik Hout viert in dit jaar het 30-jarig bestaan van ‘Stil in mij’. De single uit mei 1994, is vandaag de dag goed voor bijna 40 miljoen streams op Spotify en misschien wel de grootste Nederlandstalige hit ooit geschreven.

Organisator Arwin Touw: “De Kast is een zeer welkome toevoeging aan het programma. Met deze drie bands op het Live on the Beach podium wordt het voor het publiek ongetwijfeld het gehele repertoire meezingen. Een mooie avond voor iedereen, lijkt me.”

Live on the Beach vindt ieder jaar plaats in Scheveningen, op het strand bij het noordelijk havenhoofd. Op vrijdag 30 augustus zal KANE een strandconcert geven, op zaterdag 31 augustus vindt er Het Grootste Zomerfeest van Nederland plaats met o.a. Suzan & Freek, Anouk en Kraantje Pappie. Tino Martin, André Hazes en Mart Hoogkamer sluiten zondag 1 september het weekend af met hun strandconcert; Tino, Mart & André - Celebrating The Summer.

Op eerdere edities van de grote strandconcerten traden onder andere Marco Borsato, Golden Earring, Kensington, Doe Maar, Anouk, De Staat, Danny Vera en de Britse band Keane op. De concerten trekken jaarlijks vele tienduizenden bezoekers uit heel Nederland.

Kaarten voor Acda en de Munnik - Live on the Beach zijn verkrijgbaar via www.liveonthebeach.nl
• Live on the Beach donderdag 29 augustus: Acda en de Munnik.
• Tickets & informatie: www.liveonthebeach.nl.
• Locatie: Strand van Scheveningen t.h.v. Noordelijk Havenhoofd Den Haag.
• Ticketprijs: € 60,00 (excl. servicekosten).


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht live-department.nl
Foto: Acda en De Munnik (foto: Roger Neve)

LOTB Acda en de Munnik Credits Roger Neve