Het Sport- en fitnesscentrum De Rhijenhof aan de Noordweg, op de rand van Den Haag en Wateringen, komt in nieuwe handen. Op 1 december 2023 vond de overdracht plaats.

Ed Buijs en Mark-Paul Burgersdijk zijn samen met een groep investeerders de nieuwe eigenaren van het park. De dagelijkse leiding op het park komt in handen van Mark-Paul Burgersdijk en Ed Buijs. Mark-Paul is eigenaar van Burgersdijk tennis die al jarenlang tennislessen verzorgt op De Rhijenhof en er ook kantoor houdt. Ed Buijs is vastgoedontwikkelaar in de Haagse regio.

“Lang geleden hebben we ons oog al op De Rhijenhof laten vallen, als de mogelijkheid tot overname ooit concreet zou worden, zouden we toehappen. We zijn zeer verheugd dat deze kans ons wordt gegund door de verkopende partij; al tientallen jaren hebben we prettig samengewerkt met de familie Zwinkels. Wat ook goed is voor de omgeving; de ruimte blijft behouden voor sport.” zegt Westlander Burgersdijk, die tevens actief is als tenniscoach in de eredivisie en als toernooidirecteur van ITF The Hague, een internationaal tennistoernooi.

Voor vereniging Tennis Club de Rhijenhof (TCR) en andere bestaande gebruikers van de fitness-, tennis- of squashfaciliteiten zal er niets veranderen; zij kunnen gebruik blijven maken van de sportaccommodatie en kunnen rekenen op de gebruikelijke service. Toch heeft vastgoedondernemer Buijs grootse plannen met het sportcentrum: “We gaan voor het vastgoed een flinke vernieuwingsslag maken, zodat bezoekers nog meer comfort krijgen én we qua verduurzaming meer bij de huidige tijd aansluiten. De upgrade zal de sporters niet belemmeren actief te zijn; zij blijven gewoon welkom tijdens de verbouwing. Ook zijn we bezig met het realiseren van padelbanen en overige sportactiviteiten, de vraag hiernaar is flink gegroeid en we bewegen graag mee met de markt.”

De Rhijenhof is in de jaren gegroeid tot een locatie met 14 tennisbanen in de buitenlucht en 12 in de hal. De Rhijenhof is één van de grootste tennisparken van Nederland. Burgersdijk tennis, met een KNLTB-partnerschap, is qua grootte onderscheidend ten opzichte van andere tennisopleidingen.

“Toch willen we ons vooral in kwaliteit onderscheiden, los van het niveau van de sporter. We vinden het belangrijk dat alle mensen kunnen sporten; jong of oud, recreatief of toptennis. Iedereen is hier welkom. Ik ben hartstikke trots dat we dit gaan doen en dagelijks met een sport bezig te zijn die ik zo fantastisch vind! ” zegt Burgersdijk. “Mark-Paul heeft mij ooit tennisles gegeven, nu schrijven we samen een nieuw hoofdstuk door een frisse wind door De Rhijenhof te laten waaien. Wij willen dat onze gasten zich thuis voelen en hier graag komen. Daar werken we samen met ons team hard aan.” besluit Buijs.

Door: Nahira Martina
Foto: Ed Buijs (links) en Mark-Paul Burgersdijk (rechts)

Bij de toegezonden foto staat een vermelding 'Frank van Leeuwen', 
foto is toegezonden door  Rianne de Goeij.