De 38e Meerhorstloop staat in de steigers. Traditiegetrouw betekent dit: de eerste zondag van het nieuwe jaar de conditie testen op het poldercircuit tussen Zoetermeer en Leiden.
Nieuw dit jaar, is is de mogelijkheid om van te voren in te schrijven. Het inschrijfformulier is te vinden op www.inschrijven.nl.
Op de webside van Stompwijk92/evenementen is onder de kop Meerhorstloop een link naar de inschrijfpagina te vinden.
Op deze pagina vindt u ook eventuele mededeling met betrekking tot de loop.

Na inschrijven kan ook nog steeds, de betalingen kunnen daarbij alleen via de pin-kassa gedaan worden. Vanwege gestegen kosten is er in het eerst voor 20 jaar besloten de inschrijfgelden te verhogen. Voor de kinderen zijn de kosten nu €3,- en volwassenen €7.50.

Graag ziet men ook met de prijsstijding velen op 7 januari 2024 naar Stompwijk afreizen. Er is een mooi parcours door de polders. Het weer toont zich hier op verschillende manieren. Soms kan men bijna zweven in een heldere winterzon, dan weer moet men knokken tegen koude wind
en regen. Des te groter de voldoening om daarna in de warmte van de kantine met een warme hap en drankje bij te komen en ervaringen te delen met lotgenoten.

Vanaf 10 uur kunt u zich inschrijven voor de gebruikelijke afstanden, en natuurlijk staat men ook klaar om u te voorzien van koffie, koek, erwtensoep en andere eet- en drinkwaren.

Om 11.30 uur wordt er gestart met een jeugdloop over ongeveer 1800m. Vanaf 12.00 uur zijn de ouderen aan de beurt. Als eerste vertrekt de groep voor 5,6 km. 5 Minuten hierna vertrekken de 10 km lopers en om 12,15 uur de lange afstandlopers voor 15 km.

Voor de snelste 3 mannen en vrouwen van elke afstand zijn leuke prijzen beschikbaar, maar het gaat uiteindelijk om een leuke recreatieloop waarvan iedere deelnemer een winnaar is. De organisatie dankt s.c. Antilope voor bovenstaande slogan.


Door: Nahira Martina
Foto's toegezonden door Mart Verburg

Meerhorstloop 38ste 2