Stichting Nationaal Dierenzorg is op zoek naar een passende naam voor deze poes (of kat) die is geplaatst op het terrein van de stichting in Wassenaar. 

Metaalkunstenaar Patrick Visser heeft in aanloop naar de de kunstexpositie Galerie des Animau, die op dierendag zal openen, deze poes of kat over laten komen vanuit de Hermitage in Amsterdam. 

Enorme kat van 200 kilo
Het metalen beeld weegt maar liefst 200 kilo en is gemaakt van allerlei voorwerpen. Kunstenaar Patrick Visser gebruikt alles wat je kunt lassen voor zijn werken. Als je wat afstand neemt van het beeld zul je zien dat het bestaat uit oud gereedschap, tandwielen, koppelingsplaten en allerlei kleine verrassingen. De ogen zijn gemaakt van jeu de boules ballen Zelfs de bril van Patricks opa is in het beeld verwerkt. 

Tijdens de kunstexpositie Galerie des Animaux zullen diverse kunstenaars hun dier gerelateerde werk exposeren. Zowel op het terrein als in de boerderij zullen dan schilderijen, tekening, sieraden, sculpturen etc. te zien zijn. De expositie is van 4 oktober tot 1 november te zien. 

Maar voor het zover is, is de Stichting Nationaal Dierenzorg op zoek naar een naam voor deze poes of kat.  

Stuur voor 15 augustus jouw naam voor deze poes of kat naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wie weet wordt jouw naam gekozen! Patrick Visser, de maker van dit prachtige object zal zelf de naam kiezen uit de vele inzendingen en heeft voor de bedenker hiervan een leuke miniatuur in petto!

Kat Gallerie de Animaux WassenaarDoor: Karin van der Spek
Bron: Stichting Nationale Dierenzorg Wassenaar