Op zaterdag 4 november vindt het Regio Songfestival plaats. Is zingen jouw passie en droom jij van meedoen aan het Songfestival? Meld je dan nu aan!

Het allereerste ‘Regio Songfestival’ zal dezelfde vorm hebben als het Eurovisie Songfestival, waarbij elke regionale omroep door een deelnemer wordt vertegenwoordigd. De spectaculaire finaleshow wordt op alle regionale televisiezenders tegelijk live uitgezonden. Iedere regionale omroep stuurt de deelnemer in die door zowel het publiek als een vakjury uit alle deelnemers wordt gekozen. En dat kan jij zijn! Voor onze regio gaat Omroep West op zoek naar een regionaal talent.

Waar moet je aan voldoen?

Deelnemers mogen nog geen Top 40-hits hebben en moet zingen in het Nederlands of een taal uit eigen regio. De tekst en muziek moeten origineel zijn geschreven, dus geen cover van een bestaand lied. Om mee te doen moet je minimaal 16 jaar oud zijn.

Luisteraars kunnen stemmen

Een vakjury kiest uiteindelijk drie nummers uit alle inzendingen. Deze worden in de uitzendingen van het radioprogramma Menno in de Middag bij Radio West gedraaid. Luisteraars kunnen vanaf september op hun favoriete nummer stemmen. Het nummer met de meeste stemmen mag onze regio gaan vertegenwoordigen op 4 november.

'Wat we zoeken, is iemand die perfect onze regio in een lied kan bezingen', zegt presentator Menno Tamming. 'Qua tekst moet het de hele regio aanspreken en het moet ook mooi klinken.' De act kan van alles worden, benadrukt Tamming. 'We hebben een mooie regio qua muziek, met veel muziekstijlen. In het Groene Hart heb je veel bandjes die optreden in dorpen en repeteren in boerenschuren, in Delft en Leiden heb je weer veel studenten die muziek maken. Het is heel divers.'

Festival live te volgen bij Omroep West
Het Regio Songfestival vindt plaats op zaterdag 4 november vanaf 20.30 uur. Het festival is live te volgen op TV West en de online kanalen van Omroep West.

Inschrijven is vanaf nu mogelijk via de website van Omroep West: Doe mee aan het allereerste Regio Songfestival!

Door: Karin van der Spek
Bron en foto: Mediapartner Omroep West