Topviolistes Yuki Hayakashi en Francisca Portugal, gaven dinsdagmiddag 9 mei in Den Haag een intiem huiskamerconcert voor een 48-jarige ALS-patiënt. Beiden zijn werkzaam bij het Residentie Orkest Den Haag.
De patiënt heet Maurits van Selms.

Het concert was de aftrap van ‘Artists Against ALS’, een nieuw initiatief van Stichting ALS Nederland.

Artists Against ALS
Voorafgaand en op Wereld ALS Dag (21 juni) geven bekende en minder bekende muzikanten akoestische optredens in huiskamers van mensen die ALS van dichtbij meemaken. Naast het Residentie Orkest doen onder andere ook OG3NE, 3JS, Tim Akkerman en Diggy Dex mee aan Artists Against ALS.
Op Wereld ALS Dag zelf volgt er om 19:30 uur een online uitzending op ALS.nl die geheel in het teken van dodelijke zenuw/spierziekte ALS komt te staan. Tijdens de uitzending worden ook een aantal opnamen van de Artists Against ALS getoond.

Maurits van Selms, die voor de gelegenheid ook ALS-patient Conny van der Meijden en een aantal buren en bekenden uitgenodigde was blij verrast met het concert.
“Mijn leven is door ALS drastisch veranderd. Voordat ik de diagnose ALS kreeg speelde ik contrabas in verschillende orkesten, dus muziek maakte een groot deel uit van mijn leven.
Nog steeds ben ik gek op klassieke muziek maar naar concerten gaan is niet altijd even makkelijk. Daarom ben ik zo blij verrast met dit huiskamerconcert, door het Residentie Orkest nog wel!”