Er wordt groot onderhoud uitgevoerd aan het Prins Clausplein.

Het gaat om het weekend van vrijdag 12 tot maandag 15 mei. In dit weekend kan het verkeer op de A12 vanuit Utrecht niet naar de A4 richting Rotterdam rijden.

Het weekend van vrijdag 12 tot maandag 15 mei was oorspronkelijk het reserveweekend. Er is besloten dit reserveweekend te gebruiken, vanwege de weersomstandigheden eerder in april.

Een van de verbindingsbogen op het Prins Clausplein, vanaf de A12 Utrecht naar de A4 richting Rotterdam, is afgesloten. De afsluiting duurt van vrijdag 21.00 tot maandag 05.00 uur.

Ook is in het weekend van 12 tot 15 mei de verbindingsboog tussen de snelweg A12 vanaf Utrecht en de snelweg A4 richting Amsterdam kort afgesloten.

Rijd jij dit weekend op de A12 vanuit Utrecht richting Rotterdam? 🚗 Houd er dan rekening mee dat deze verbindingsboog van het Prins Clausplein is afgesloten. Rijkswaterstaat is hier bezig met werkzaamheden. 👷 De afsluiting duurt van vrijdag 21:00 uur tot maandag 5:00 uur. Ook kun je meer verkeersdrukte verwachten bij Voorburg, omdat een deel van het verkeer wordt omgeleid via de aansluiting Voorburg/A12.

Omleidingen en adviesroutes wegverkeer Prins Clausplein
Verkeer komend vanaf de A12 Utrecht leiden we via de A12 richting Den Haag en aansluiting Voorburg om. Om vervolgens via de S108 en de Rotterdamsebaan (S107) op de A4 richting Rotterdam te komen. Bij grote drukte verwijzen we via de informatiepanelen langs de weg naar alternatieve routes.

Bij grote drukte verwijzen we via de informatiepanelen langs de weg naar alternatieve routes.

Advies aan weggebruikers A4
Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.
Houd rekening met extra reistijd.
Pas uw reisgedrag, wanner mogelijk, aan om hinder door de werkzaamheden te vermijden, bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer of een andere route.
Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden langs de weg.
Houd uw routeplanner (bijvoorbeeld Google Maps, TomTom of Waze) in de gaten voor de actuele reistijdinformatie.