Het verlengen van de tramtunnel in Den Haag, behoud van de Rotterdamse trams en een nieuwe rechtstreekse bus tussen Spijkenisse en Oud-Beijerland.

Onder meer hiervoor pleit Reizigersvereniging Rover in een brief aan provincie Zuid-Holland. Rover roept reizigers op om in actie te komen en een reizigersbrief aan de provincie te ondertekenen.

Het openbaar vervoer in de regio wordt voor een groot deel bepaald door de Provinciale Staten. Nu de provinciale verkiezingen achter de rug zijn, wil Rover daarom dringend aandacht vragen voor hoognodige verbeteringen in het OV. Want met de bouw van duizenden nieuwe woningen neemt het verkeer alleen maar toe. Tegelijk is er op het openbaar vervoer fors bezuinigd. De bereikbaarheid van scholen, ziekenhuizen en werk staat onder druk, waarschuwt Rover.

Rover pleit voor een aantal concrete verbeteringen. Zo zouden alle stations in het weekend een nachttrein moeten krijgen, moeten er fietskluizen komen bij OV-hubs en zou de geplande hoogfrequente Sprinter Den Haag-Dordrecht volgens Rover moeten doorrijden naar Gorinchem. Daarnaast zou de provincie moeten investeren in onder meer busbanen en goede fietsroutes naar stations.

De prijzen van het openbaar vervoer mogen bovendien niet verder stijgen, vindt Rover. Rover vraagt de provincie om bij het Rijk te lobbyen voor verlaging van het BTW-tarief op OV-kaartjes.
Rover is van plan nog een brief te sturen aan de provincie om namens de reizigers te pleiten voor goedkopere OV-tickets en beter openbaar vervoer. Rover roept reizigers in Zuid-Holland op ook in actie te komen en deze reizigersbrief aan de provinciale statenleden te ondertekenen via www.rover.nl/provincialestaten