Als het aan de VVD in Zuid-Holland ligt, krijgen de vier boa’s van de provincie meer bevoegdheden.

De Statenfractie wil op die manier de verkeersveiligheid op de provinciale wegen nog verder verbeteren.
“Zuid-Holland doet heel veel aan verkeersveiligheid door onderhoud aan wegen en het oplossen van risicovolle verkeerssituaties”, zegt VVD-Statenlid Jeroen van Dijken. “Maar asociaal en gevaarlijk gedrag van weggebruikers is lastig te voorkomen. We zien bijvoorbeeld weer meer drank- en drugsrijders.”

Veilig Verkeer Nederland heeft in de Telegraaf gesuggereerd dat boa’s meer bevoegdheden zouden kunnen krijgen. De VVD vindt dat een goed idee. Van Dijken: “Zuid-Holland is de eerste provincie met boa’s op de provinciale wegen. Zij doen nu al onmisbaar werk. Wij geven ze daarom graag het vertrouwen om handhavend op te treden bij verkeersovertredingen.”

In de stad Utrecht is al een proef gedaan met boa’s die verkeersovertredingen mogen beboeten. Momenteel wordt die proef uitgebreid naar meer gemeenten. Van Dijken: “De VVD zou dezelfde proef graag in Zuid-Holland zien. Wij willen doen wat nodig is om de provinciale wegen zo veilig mogelijk te maken en ik weet zeker dat onze boa’s daar een belangrijke rol bij kunnen spelen.”