De raad van bestuur van HMC wordt vanaf 1 november versterkt met Nathalie van Laar.

Van Laar wordt eindverantwoordelijk voor de operationele processen in het ziekenhuis. Met de komst van Van Laar is de raad van bestuur van HMC weer compleet.

Nathalie van Laar (46) is op dit moment manager zorg en bedrijfsvoering van de eenheid geneeskunde en transmurale zorg in het St. Antonius Ziekenhuis in de regio Utrecht. In die rol is ze verantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg, de bedrijfsvoering, en het personeel van alle zorgactiviteiten binnen de zorgeenheid. Ze is daarnaast verantwoordelijk voor de samenwerking met de huisartsen, vvt-instellingen en gemeenten. Daarvoor werkte ze onder meer bij het UMC Utrecht. In 2007 is ze gepromoveerd bij het AMC-UvA op een proefschrift of de kwaliteit van zorg voor kinderen verschilt naar etnische herkomstverschillen.

Liefde en lef
“De missie, visie en kernwaarden van HMC sluiten zeer goed aan bij wie ik ben en wat mij beweegt,” vertelt Van Laar. “Elk mens doet ertoe en heeft recht op goede gezondheid en kwaliteit van leven. Dat is mijn overtuiging. De zorg zo inrichten dat ook de meest kwetsbaren uit onze samenleving een goede kans maken, is mijn voornaamste drijfveer. De strategische koers van HMC, waarin met liefde en lef gezorgd wordt voor patiënten en waarin actief gezocht wordt naar samenwerkingsverbanden en innovaties die waarde kunnen toevoegen, past bij hoe ik kijk naar het toekomstbestendig inrichten van de zorg.”

Bestuursvoorzitter van HMC Ingrid Wolf is blij met de komst van Van Laar. “Nathalie is verbindend, vernieuwend en resultaatgericht. Met haar ruime ervaring op het gebied van zorginnovaties, netwerkzorg, ICT en efficiënte bedrijfsvoering helpt Nathalie om de grote uitdagingen waar de zorg en HMC voor staan samen met ons aan te gaan. We kijken uit naar haar komst.”

Eerder maakte HMC bekend dat Martijn Wiesenekker vanaf 1 oktober 2022 de raad van bestuur versterkt. Huidig financieel bestuurder David Voetelink blijft tot mei 2023 bij HMC betrokken om naast de implementatie van HiX standaard content de financiering voor de nieuwbouwplannen te realiseren. Ingrid Wolf: “We zijn erg blij dat we de voor deze belangrijke projecten de expertise van David ook nog kunnen benutten.”