Wie in Den Haag wil stappen moet het sinds februari doen zonder de HTM-nachtbussen. De nachtbus komt volgens HTM voorlopig ook niet terug in het Haagse nachtleven.

Dat meldt een woordvoerder van HTM aan mediapartner Omroep West.

Keuzes maken
Voorheen reed de nachtbus op donderdag, vrijdag en zaterdag op zes verschillende routes (N1 t/m N6) vanuit het centrum van Den Haag door de regio. Het is de bedoeling dat het nachtvervoer terugkeert, alleen is nog onduidelijk wanneer. Door personeelstekort is de dienst nu niet in te vullen.

'Het is vakantietijd en we kampen nog altijd met een hoger ziekteverzuim als gevolg van de gehele coronaperiode', legt de woordvoerder van HTM uit. 'We zetten nu alles op alles om onze dienstregelingen goed te rijden, we moeten keuzes maken.'

Weegmoment in augustus
HTM is wel voornemens de nachtbus te laten terugkeren. 'Dat willen we heel graag, maar daar heb je gewoon een x-aantal mensen voor nodig. Als je zegt dat je het weer gaat doen, moet je het als organisatie ook goed kunnen uitvoeren.' In augustus volgt een nieuw weegmoment. 'Dan bekijken we wanneer de nachtbus kan terugkeren', besluit de woordvoerder.

Reizigersvereniging Rover start petitie
Reizigersvereniging Rover (Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer) is intussen een petitie gestart om avond- en nachtvervoer door heel Nederland te verbeteren, vooral in de regio. 'Want daar zitten de interessante uitgaansgelegenheden', zegt een woordvoerder van Rover. 'Den Haag staat ook hoog op onze lijst. Dit is tenslotte een stad met veel studenten en met veel nachthoreca.' De belangenbehartiger vindt dat het openbaar vervoer een aantrekkelijke afsluiting moet zijn van een gezellig avondje uit. De bereikbaarheid kan veel beter, vindt Rover. 'We zijn in gesprek met verschillende partijen hierover, we pakken iedere gelegenheid aan om dit aan te kaarten. Probleem is dat er minder reizigers zijn en dat vervoerders kampen met personeelstekorten. We zitten met elkaar een beetje vast op dat gebied en dus rijdt er minder openbaar vervoer zodat er kan worden bespaard.'

Bron: Omroep West