Vanaf 28 juli start de instroom van asielzoekers op de Regulusweg in Den Haag.

De locatie is bijna woonklaar. Naar verwachting komen de asielzoekers vanaf 28 juli. Zij komen niet alle 400 tegelijk, maar gefaseerd. Naar verwachting is de locatie rond half augustus volledig in gebruik.
Het COA geeft aan dat er een doorsnee van asielzoekers wordt opgevangen, van verschillende afkomst en leeftijden. Naar verwachting worden er weinig tot geen minderjarigen op de locatie opgevangen.

Locatie bekijken
Bij de bewonersavond op 20 juni heeft een aantal omwonenden aangegeven de locatie te willen bekijken. Degenen die zich hadxden aangemeld werden op de locatie rondgeleid op dinsdag 26 juli. 

Verlenging
De noodopvang loopt tot en met 31 december 2022. Zoals ook bij de bewonersavond is aangegeven, wordt gekeken naar de mogelijkheid tot verlenging. Het COA en het Rijksvastgoedbedrijf (de pandeigenaar) zijn hierover nog met elkaar in gesprek. De gemeente Den Haag neemt uiteindelijk de beslissing over verlenging. Zodra er meer duidelijk is, wordt u hierover geïnformeerd.

Betrokken blijven
Er is een nieuwe locatiemanager van het COA: Ahmet Erdogan. De locatiemanager start een omwonendenoverleg dat naar verwachting begin september voor het eerst bij elkaar komt. Degene die interesse heeft om aan dit overleg deel te nemen, of wil helpen als vrijwilliger, kan contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Voor overige zaken kan men bellen naar de receptie van de opvanglocatie Regulusweg: 06-11614266 (24 uur per dag bereikbaar).
 Voor overige vragen aan de gemeente Den Haag kan men contact  opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Plattegrond: Gemeente Leidschendam-Voorburg