De afgelopen jaren was het rustig in het Hofpark in Wateringen.

Maar dat gaat het Westlandse festival dit jaar dubbel en dwars goedmaken met een spetterende 45-jarig jubileum editie op vrijdagavond 22 en zaterdag 23 juli. Vrijdagavond 22 juli is er een speciale jubileumavond en zaterdag 23 juli keert het traditionele muziekfestival terug, met kinderhoek, straattheater en natuurlijk een eigenzinnige line-up.

Vrijdagavond, hoog niveau bluesavond.
De 'extra' vrijdag avond biedt een spectaculaire mix van exotic rock, gierende spacerock, knettergoede blues en swingende brassmuziek. Allemaal top acts uit de Lage Landen.
De avond zal geopend worden door Komodo. Deze band brengt menig zaal in beweging met hun mix van vintage rock met een exotische touch.
Rrrags zal hun vuige bluesy spacerock over het Waterpopterrein laten schallen. Met shows op o.a. het beroemde Roadburnfestival in hun achterzak zijn deze heren meesters van de groove.
De echte bluesliefhebbers komen aan hun trekken bij King Of The World. Volgens kenners één van de beste bluesbands van Nederland. Onlangs vierde deze band hun 10 jarig jubileum met een nieuw album.
De avond wordt afgesloten met de voetjes van de vloer. Het Amsterdamse Valvetronic Brassband zal het Waterpoppubliek in no time in beweging krijgen met hun aanstekelijke mix van blazers, house en hiphop.

Zaterdag – Lucky Fonz III opent voor de kinderen en de Kraaien sluiten af
Waterpop opent elk jaar met een kinderband. En dat is dit jaar Lucky Fonz III. Lucky staat niet bekend als kinderact, maar zijn heerlijk vrolijke Nederlandstalige liedjes zijn enorm geschikt voor het hele gezin, van jong tot oud.

Als knallende afsluiter staat daartegenover De Kraaien. Al jarenlang bekend als unieke dance-act en bekend van vele knallende hits. Harde beats en natuurlijk eigenwijze rauwe Haags teksten behoren tot de vaste ingrediënten van de urban underground formatie. Hun liveshow hebben ze naar een torenhoog niveau getild, wat bij dit 45-jarig jubileum tot een spetterende afsluiter zal zorgen.

Headliner Jeangu Macrooy
De middag wordt opgevuld met de populairste soulzanger van Nederland: Jeangu Macrooy. Bekend van zijn spetterende optreden tijdens het Europees Songfestival 2021. Maar al in 2017 veroverde hij festivals en poppodia met zijn debuutalbum ‘High On You’.

Aanstormend talent
Op social media buzzt het al maanden dat Only The Poets naar Wateringen komt. Deze poprock band uit Engeland speelde al door heel Europa in uitverkochte zalen en deed het voorprogramma van One Direction.
Ijzersterk jonge blues komt van Laurence Jones. Zijn sterke riffs, vlammende solo's en rauwe vocalen, brachten hem al naar NPO2, Paaspop en Bospop. Een rijzende bluestster, die je niet mag missen!
Elle Hollis is Nederlands trots die al jarenlang aan de weg timmert in Scandinavië. Als winnaar van Nu of Nooit 2022 heeft ze Pinkpop mogen openen en staat ze straks in Wateringen.
3FM Serious Talent Banji combineert de indie-stijlen van Beck en The Dandy Warhols met bijpassende stekelige gitaren met 8-bit bliepjes. Dansen gegarandeerd op hits als ‘Listen’, ‘Dogbreath’ en ‘Chatterbox’.
POM uit onze hoofdstad maakt zogenaamde Fuzzpop. Ze laten horen dat harde muziek ook vrolijk en schattig kan zijn. Geïnspireerd door britpop en garagerock creëren zij hun eigen sound. Verwacht een harde en energieke performance gepaard met een lief randje.

Het hardere werk
De afgelopen vijf jaar heeft het Belgische RHEA bewezen dat rock&roll springlevend is. Harde maar melodieuze gitaarriffs en lekkere rammelde nummers zijn het handelsmerk van de vijf uit Gent. Voorprogramma's voor Wolfmother en Royal Blood bewijzen hun vakmanschap. De ultieme beloning is naast Waterpop ook een optreden op het hoofdpodium van Rock Werchter dit jaar.
Ook uit Gent is de jonge band Ramkot. Zij laten het publiek headbangen en dansen in perfecte symbiose. De rammelrock van dit powertrio klinkt als Queens of the Stone Age ontmoet Soulwax. Stilstaan is onmogelijk!
Voor het hardere werk kijken we dit jaar ook uit naar Saint Agnes. Met een onvoorspelbare liveshows verrassen zij de liefhebbers van horror-punk trashmetal, zowel met een verrassende show, als met een sterke live performance.

Waterpop is voor het hele gezin
Het Wateringse festival doet er alles aan om een dag vermaak te bieden voor jong en oud. De dag opent traditiegetrouw met een kinderact, en dat is dit jaar Lucky Fonz III.
Ook zijn er elk jaar verrassende theateracts. Zoals magische bloemenfeeën die zo zacht zijn als bloemblaadjes. Een spannende acrobaat op een eenwieler die zingt en danst. En voor mensen met allerhande kwaaltjes is er dit een jaar een heuze kwakzalver. Zijn wonderwater geneest alles!

Ga in de kinderhoek op muzikale ontdekkingsreis met Muziekvereniging De Phoenix. Bouw je eigen knikkerbaan in de Marble Mania. En ga op de foto in de Photobooth.

Waterpop vindt voor de 45e keer plaats in het Wateringse Hofpark. Op vrijdag 22 en zaterdag 23 juli zijn er naast de veelzijdige en veelbelovende bands ook straattheater en een fijne kinderhoek. Kortom, een gezellig en gratis toegankelijk festival voor jong en oud.

Waterpop 2