HTM is een wervingscampagne gestart voor nieuwe medewerkers. Een jaar lang rijden een speciaal bestickerde tram, een RandstadRailtram en een bus in de regio.

Op de voertuigen zijn vier huidige medewerkers van HTM te zien, die trots zijn op het bedrijf en daarom graag wilde meewerken aan deze campagne. Zij zijn werkzaam als servicemonteur, OV-steward, en monteur infrastructuur. HTM hoopt met de wervingscampagne steeds voldoende nieuwe medewerkers aan te trekken. Net als veel bedrijven, is ook HTM dringend op zoek naar nieuwe medewerkers.

Eigen Vakschool
HTM heeft een eigen vakschool die medewerkers opleidt. Het gaat om opleidingen als boa-controleur OV, trambestuurder, buschauffeur, OV-steward en leerling monteurs mechatronica. HTM is bevoegd als rijschool voor het D-rijbewijs dat je nodig hebt om een bus te mogen rijden. Daarnaast zorgt de Vakschool ervoor dat huidige medewerkers gekwalificeerd blijven om hun functie te mogen blijven uitoefenen. Om als monteur aan de slag te kunnen bij HTM voor bijvoorbeeld het onderhoud van voertuigen en rails is er specifieke vakkennis nodig. Ook die opleidingen worden door de eigen HTM Vakschool gegeven.

Onlangs maakte HTM ook afspraken met de vakbonden in het cao-onderhandelingsresultaat om in 2023 145 nieuwe medewerkers aan te trekken als een van de maatregelen om de werkdruk te verlagen.