Op 14 juni organiseert Natuurlijk Delfland/ Natuurlijk Westland van 10:00 tot 12:00 uur een Natuurcafé. Het thema is Bijenhotels. Onder leiding van Anna Kreffer zullen de diverse typen hotels en hun bewoners die rond het Melarium aanwezig worden bekeken. Naast diverse typen bijenhotels is er in de directe omgeving van het Melarium is een bijenbroedplek van het Melarium aanwezig waar de bijen hun jongen in de grond kunnen grootbrengen.
Ook zal er een bijenhotel worden gemaakt die in de eigen tuin of balkon kan worden geplaatst.
Deelname is gratis.

Rond het Melarium komen 28 soorten wilde bijen voor. In een Natuurcafé ontmoeten leden en niet leden elkaar om hun ervaringen over natuur uit te wisselen.

Rol Natuurlijk Delftland: wat doet Natuurlijk Delfland? Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Natuurlijk Delftland is een vereniging waarvan de ledenactief bezig zijn met natuuronderzoek, hun passie voor de natuur delen (natuureducatie) en de natuur beschermen via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer.
De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten.

Dit alles rond onderwerpen van de natuur in de buurt.
Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland.

Natuurlijk Delfland is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV), een werkgroep van Duinbehoud en van de volgende landelijke soortenorganisaties de Zoogdiervereniging, Ravon, Floron en de Mycologische Vereniging

Locatie: Melarium (natuurhuis voor natuur, bijen en kunst) Melariumpad 11, Delft, gelegen in het Ackerdijkse Bos tussen de Rotterdamseweg en de A13.

Als er een routeplanner wordt gebruikt om Melarium te vinden, gebruik dan alleen Thijsseweg 11 en niet Melariumpad 11. Het laatste adres leidt naar de snelweg.

Meer informatie is te verkrijgen via telefoonnummer: 06 – 33 00 17 42 of via de website van Natuurlijk Delftland: https://delfland.knnv.nl/.


Foto: Natuurlijk Delfland