Er zijn in totaal acht agenten gewond geraakt bij de rellen rond de wedstrijd van ADO Den Haag tegen Excelsior, meldt de politie woensdag.

Eerder was al bekendgemaakt dat vier agenten verwondingen hadden opgelopen. Enkele gewonde agenten moesten naar het ziekenhuis. Over de aard van hun verwondingen is niets bekendgemaakt.

Politie vraagt filmpjes
De politie is op zoek naar meer verdachten en sluit verdere aanhoudingen niet uit. Mensen met foto's en filmpjes van de rellen worden opgeroepen deze naar de politie te sturen.

In aanloop naar en tijdens de promotiewedstrijd was de sfeer goed. En na het teleurstellende verlies gingen meeste fans direct naar huis. Maar een deel van de ADO-aanhang bestormde het veld. De mobiele eenheid moest al op de grasmat optreden.

Ook buiten het stadion ontstonden op verschillende locaties opstootjes en werden vernielingen aangericht. De relschoppers waren daarbij erg agressief en gebruikten grof geweld. Zij gooiden met vuurwerk, stenen en straatmeubilair. Korte charges van de Mobiele Eenheid, waarbij ook de politiehonden zijn ingezet, waren nodig om de rust te herstellen. De veroorzaakte schade wordt in kaart gebracht.

Tot nu toe acht relschoppers aangehouden
Er werden acht relschoppers aangehouden. De verdachten zijn afkomstig uit Den Haag (5), Leidschendam (1), Voorburg (1) en Rijswijk (1). En zij zijn tussen de 19 jaar en 57 jaar oud. Eén van hen werd zondag al omwille van opgelopen verwondingen heengezonden, hij is nog wel verdachte.

Van de overgebleven zeven worden er donderdag vier voorgeleid: twee Hagenaars, een man uit Rijswijk en een man uit Leidschendam. De andere drie zijn naar huis gestuurd, over hun zaken zal later worden beslist.

Informatie, camerabeelden of tips helpen
Heeft u tips of informatie of camerabeelden die het onderzoek kan helpen, gebruik dan het onderstaande tipformulier of de opsporingstiplijn. Tippen kan ook via Meld Misdaad Anoniem.

(Foto: Regio15)