50.000 Bezoekers bezochten de eerste Campina Open Boerderijdag, op 27 mei. Op 6 juni openen nog 48 boerderijen hun staldeuren voor publiek.

De eerste Campina Open Boerderijdag van 2022 werd door 50.000 bezoekers bezocht. 28 Boerenfamilies door heel Nederland openden hun staldeuren voor publiek om te laten zien hoe melk van de koe naar het glas thuis op tafel komt.

Op de Open Boerderijdagen zijn er leuke en leerzame activiteiten voor jong en oud te beleven: van een rondleiding op het boerenerf tot skippykoeien, melkpakvissen en levensgroot memoryen.Bezoekers kunnen daarnaast Campina-producten proeven en meer te weten komen over zuivel als onderdeel van gezonde voeding in combinatie met een actieve levensstijl.

Ook de Meentboerderij van familie Jansen in Hilversum werd druk bezocht. Campina-ambassadeur en Olympisch schaatskampioen Sven Kramer was hier aanwezig en moedigde de deelnemers van de melkwegrace aan, gaf met de boer rondleidingen op de boerderij en vertelde over het belang van zuivelproducten en beweging.

Sven Kramer: "Op de Open Boerderijdagen leren kinderen op een speelse manier waar melk vandaan komt en hoe het boerenleven eruitziet. Ook krijgen ze een rondleiding van de boer op de boerderij en het erf en komen ze meer te weten over hoe belangrijk voeding en beweging is om gezond en fit te blijven. Ze leren door zo'n bezoekje aan de boerderij heel veel, erg leuk!"

Op 6 juni 2022 (Tweede Pinksterdag) vindt de volgende Campina Open Boerderijdag plaats.
Op deze dag kunnen mensen op 48 boerderijen een kijkje nemen in het boerenleven.

Op 6 juni zijn er in Zuid-Holland 3 boerderijen te bezoeken: in Maasland, Schiedam en Aarlanderveen.

De 48 Boerderijen - door heel Nederland - openen hun staldeuren op 6 juni 2022, van 10.00 uur tot 16.00 uur. Toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie over een boerderij in de buurt op: www.campina.nl/boerderijdagen
              Open boerderij 2 NW