Het festival The Crave vindt op 4 juni plaats in het Zuiderpark in Den Haag.

De Russische Dj Nina Kraviz is vanwege het zwijgen rondom de oorlog in Oekraïne van de line-up gehaald. Dit heeft de organisatie van het techno festival laten weten via Facebook. Er was vanuit de muziekindustrie al langer kritiek op de dame dat ze geen statement afgaf in richting van Moskow.

Afgelopen week gaf ze via sociale media alsnog gehoor aan de kritieken ”In Kraviz's statement, she says in part: "I am a musician and was never involved in supporting the politicians or political parties, I am not planning to do it in the future. I don't understand politics or the social processes it creates. So I don't think it is right to talk about it on social media."
Voor de organisatie was dit aanleiding genoeg om de booking te cancelen.

Het Haagse festival The Crave dat op zaterdag 4 juni zal plaatsvinden heeft grote namen in combinatie met nieuw talent naar het Zuiderpark. Jeff Mills, Ben Sims, Gerd Janson, David Vunk, Honey Dijon, KiNK, Zohar en Mafalda zullen het publiek vermaken met Dj-sets met house, disco en techno klanken. Daarnaast zullen ook live sets van onder andere Kink, Bad News en Legowelt hun werken tonen. Aansluitend is er een afterparty in PIP (op de rand van de Binkhorst).
The Crave is een initiatief uit de regio dat een kleine tien jaar geleden ontstond uit onvrede met het Haags uitgaansleven. Vanuit kleine feesten in Paard en PIP is het uitgegroeid tot een festival in het Haagse Zuiderpark. Zelden is de line-up van dit festival zo internationaal als deze editie. De editie die door corona steeds werd uitgesteld.

Jeff Mills is een Amerikaanse producer, labeleigenaar en dj. Gestart in de jaren 80 stond hij aan de wieg van de technoscene. Bekend van Underground Resistance en zijn klassieker The Bells. Ook staat Jeff Mills bekend om zijn experimenten, zoals elektronische muziek gecombineerd met klassiek orkest.

Honey Dijon is een Amerikaanse House Dj die sterk beïnvloed is door Derrick Carter, Danny Tenaglia en Mark Farina. Daarnaast is Honey Dijon ook bekend geworden door de producties die via het label Defected records laatst zijn uitgekomen.