Woensdagnacht rond 00.30 uur kreeg de brandweer meerdere meldingen binnen van een uitslaande brand in een bedrijf aan de Van Gijnstraat in Rijswijk.

De brand woedde in meerdere bedrijfspanden. In de omgeving zijn explosies gehoord, die komen zeer waarschijnlijk van gasflessen die in het pand aanwezig zijn. Er zijn veel voertuigen en personeel ingezet. Voor de brandbestrijding en ondersteuning zijn brandweereenheden uit de gehele regio ingezet, o.a. uit Den Haag, Rijswijk, De Lier, Delft, Wateringen, Honselersdijk, Maasdijk, Monster, Naaldwijk, Maasland, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en 's-Gravenzande.

De brandweer heeft meetploegen ingezet om de verspreiding van de rook in kaart te brengen. Uit de metingen van rook is gebleken dat deze geen gevaar oplevert, maar wel veel hinder kan veroorzaken. De brand is vanuit de lucht met een brandweerdrone bekeken om een beeld te krijgen van de ontwikkeling van de brand. Er werd ook een blusrobot ingezet.

Hotelgasten opgevangen
Het nabijgelegen 'Stay at 7' hotel op de Volmerlaan is ontruimd vanwege de rook. De ruim 100 gasten van het ontruimde hotel zijn tijdelijk opgevangen in een ander hotel in de regio.

Bluswerkzaamheden en verkeer
De verwachting is dat de bluswerkzaamheden tot in de ochtend duren. Dit zorgt nog steeds voor rookoverlast. Ook het verkeer in de directe omgeving zal hinder ondervinden vanwege de wegafsluitingen. De brandweer roept daarom op om de aanwijzingen ter plaatse op te volgen.

Stichting Salvage is aanwezig om de getroffen mensen te helpen met de afhandeling van de schade.

De oorzaak van de brand is nog onbekend, hier wordt onderzoek naar gedaan.

Foto: regio15/Daan van den Ende