De werkzaamheden aan de Utrechtsebaan (A12) in Den Haag zijn een maand later klaar dan gepland.

Dit meldt de NOS. Volgens de oorspronkelijke planning zou de weg 'stad-uit' eind mei open gaan, maar dat wordt eind juni. "De bestaande kwaliteit van het beton valt tegen. Er is meer arbeid en materiaal nodig om het werk te verrichten dan vooraf werd ingeschat", schrijft verkeerswethouder Robert van Asten in een brief aan de gemeenteraad.

De werkzaamheden aan de belangrijke ontsluitingsweg van Den Haag zijn in januari begonnen. Vrijwel alle onderdelen van de 45 jaar oude weg waren toe aan een grote opknapbeurt. De ondergrond, het beton en het asfalt moesten allemaal vervangen worden. Ook zijn de wanden en elektrische installaties langs de weg geïnspecteerd en waar nodig vervangen.

Tijdens de werkzaamheden kon verkeer de stad wel in rijden via de Utrechtsebaan. Dat deel van de weg is in april weer helemaal open gegaan. Maar de rijrichting stad-uit is al die maanden afgesloten, en dat gaat nu nog langer duren. "Gaandeweg is gebleken dat de bestaande kwaliteit van het beton tegenvalt. Er is meer arbeid en materiaal nodig om het werk te verrichten dan vooraf werd ingeschat. De verwachting is dat ook op de rijbaan in de richting stad-uit het beton extra aandacht vergt. Bijgevolg geeft de aannemer aan meer tijd nodig te hebben dan vooraf gepland", laat Van Asten weten.

(bron: nos.nl)