Een ontdekkingstocht vol cultuur, natuur en lekkere hapjes, langs vier verborgen plekken in het groen van Mariahoeve.

Fiets langs cultuur en natuur in Mariahoeve. Spring op de fiets en ontdek natuur en cultuur bij vier verborgen groene plekken in Mariahoeve. Geniet van zang, dans, verhalen en heerlijke hapjes op vier verschillende tuinprojecten. Ga uit je dak met boerenrock bij Stadsboerderij Reigershof, krijg een kleur bij de Verftuin in Wijkpark De Horst, geniet van cultuur bij de Schenkstrook en laat je verrassen in het Voedselbos.

Tussen 12:00 en 17:00 uur zijn er op elke locaties diverse workshops en activiteiten voor kinderen en volwassenen, met muziek en culturele activiteiten. Ook aan de innerlijke mens wordt gedacht. De hapjes en drankjes worden gemaakt van lokale ingrediënten, zoals vlierbloesemsiroop uit het Voedselbos. Toegang en deelname zijn gratis.

Hoe werkt het?
Meld je aan via de site www.proefparade.nl en krijg toegang tot de locaties, met deelname aan de activiteiten met een hapje en een drankje, gemaakt met producten uit de tuin. Er is een doorlopend programma, dat meerdere keren herhaald wordt. Er is geen vaste route, deelnemers kunnen zelf de volgorde bepalen en hoelang ze op een locatie blijven. De tuinen liggen op ongeveer 10 minuten fietsen van elkaar. Locaties en het volledige programma zijn te vinden op www.proefparade.nl

Groen en cultureel Mariahoeve
De proefparade is een initiatief van Stichting De Tuinen van Mariahoeve, in samenwerking met Stichting Kunstpost, Natuurlijk Nicole en Voedselbos Mariahoeve. Met de fietsroute willen de organiserende partijen laten zien hoe groen Mariahoeve is en hoe divers de culturele activiteiten in de wijk zijn. Verder laten ze zien wat de mogelijkheden van lokaal geproduceerd, biologisch voedsel zijn.
Proefparade Mariahoeve is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag, Fonds 1818 en de Haagse Community tegen eenzaamheid.

Zondag 29 mei, van 12:00 tot 17:00 uur, deelname gratis. Aanmelden via www.proefparade.nl.