Het programma van de 29e editie van Westerpop in Delft is bekend

Het gratis toegankelijke popfestival wat plaats vindt op vrijdag 8 en zaterdag 9 juli, komt met een vanouds gevarieerd programma. De bezoeker kan dit festival dus indien nog niet gedaan, gerust bijschrijven in de agenda. Westerpop werd op de laatste editie in 2019 bezocht door zo’n 16.000 enthousiaste bezoekers.

Op de komende editie zullen op twee podia in totaal 21 acts, acte de préséance geven. Op vrijdag 8 juli zijn dat vanzelfsprekend vier gearriveerde Nederlandse bands op het hoofdpodium. Het festival is verheugd met o.a Super Sister Projekt, met de in Delft woonachtige Robert Jan Stips en bassist Rinus Gerritsen(Golden Earring) in de gelederen, The Vices, die afgelopen maand nog in een uitverkochte Ziggo Dome stonden, Broken Brass die blazers met elektronische muziek mixt tot een dampende massa. Kuenta zal met een pompende mix van Caribische beats, deze vrijdagavond bombastisch afsluiten.

Op zaterdag 9 juli zal de dag starten met de winnaar van de Peter Tetteroo Bokaal 2019, de band Dad’s Amaryllo. Iets later in de middag zal de band van Sven Hammond, het terrein laten dansen met een mix van soul, blues en rock&roll. Ska komt uit Italië, door het 5-koppige The Magnetics, Edison winnares 2021, Sophie Straat, brengt onvervalste Amsterdamse smartlappen naar Westerpop en de rockband Sloper de beste twee drummers van de Benelux! Mario Goossens (Triggerfinger) en Cesar Zuiderwijk (Golden Earring). Het razend populaire DeWolff doet één van zijn spaarzame festivalshows in Nederland op Westerpop, want de band toert uitgebreid in Duitsland deze zomer. Westerpop sluit deze zaterdag af met de Belgische elektrorock formatie Goose, die al jaren regelmatig op zeer grote festivals als Pinkpop en Werchter te zien zijn.

De organisatie in verheugd na twee verloren jaren terug te keren in de evenementenagenda. Er is veel verandert. Zo’n 40 procent van de vaste medewerkers, heeft de evenementensector tijdens de pandemie verlaten. De prijsstijgingen zijn extreem en nooit eerder vertoont, om de productie rond te maken voor een festival met het kaliber van Westerpop. Die uitdaging wordt nu aangegaan, omdat de organisatie na twee jaar pandemie en een oorlog in Oost-Europa de urgentie van doorgang van het festival te belangrijk vindt, om op dit moment pas op de plaats te maken. Er is keihard gewerkt aan een hoogstaand programma, ondanks het niet beschikbaar zijn, van vele acts en bands die inhaal-concerten hebben staan deze zomer nav de pandemie. “We zijn uitermate trots met dit affiche, zonder concessies” is het belangrijke statement, wat gemaakt dient te worden.

Het Stage Europe Network (SEN) podium biedt op zaterdag een plek aan zeven jonge opkomende Europese bands. Wellicht komt er ook nog een Oekraïense afvaardiging op dit podium, die plek wordt zolang mogelijk open gehouden. Een gevarieerde line-up, met opkomend talenten uit diverse Europese landen die garant staan voor kwaliteit, verrassing en enthousiasme. Westerpop wordt georganiseerd door 240 vrijwilligers. Participanten zijn o.a: De Gemeente Delft, Fonds 1818, Fonds Podium Kunsten en de Popunie.

Het gratis toegankelijke Westerpop biedt ook een festivalmarkt en een foodstreet aan en maakt tijdens de concerten gebruik van “special effects”.

Programma

Vrijdag 8 juli 19:00-24:00 uur
Mainstage: : Supersister Projekt, The Vices, Broken Brass en Kuenta
Peter Tetteroo Bokaal Stage: Yachtwerk, Monfrere en Harvest Road.

Zaterdag 9 juli 13:00-24:00 uur
Mainstage: Dad’s Amaryllo, Wodan Boys, Sven Hammond, The Magnetics (Ita), Sophie Straat, Sloper, Dewolff En Goose (Bel)
Stage Europe Network: Historian (Nederland) - indie/rock Law of All (Noorwegen) – rock Kusk (IJsland) - singer-songwriter/producer/pop/duo Mali (Frankrijk) - urban/pop Absurd Heroes (Frankrijk) - indie/rock Marei Debertin (Duitsland) - singer-songwriter, met band.

Entree: Gratis Toegang
Locatie: Sportterrein Stanislas College, aan het Molenhuispad in Delft, op loopafstand van Delft Centraal Station

Meer informatie over Westerpop en de programmering + puike video’s, is te volgen via de site van het festival: www.westerpop.nl.

Westerpop 2022
Sven Hammond Fotocredit Hans Peter van Velthoven
                                                        Sven Hammond (foto: Hans Peter van Velthoven)

Sloper
                                                         Sloper