In een leegstaand winkelpand aan de 's-Gravenzandelaan in Den Haag heeft in de nacht van maandag op dinsdag een explosie plaatsgevonden.

De politie en brandweer kwamen met spoed ter plaatse. De gevels van het pand zijn aan de voor- en achterzijde naar buiten geslagen, maar de constructie van het pand lijkt geen ernstige schade opgelopen te hebben. De politie heeft vlak na de explosie een 43-jarige Hagenaar aangehouden als verdachte. Een getuige had gezien dat de man ruiten had ingegooid van het pand en vuurwerk naar binnen had gegooid met de intentie om brand te stichten. De getuige heeft de man achtervolgd en de politie op de hoogte gebracht. Deze kon de verdachte op de Zoutkeetsingel aanhouden.

De schade aan het pand aan de 's-Gravenzandelaan is groot. De pui van het pand is er voor een groot deel uit gesprongen. In het pand zat voorheen een bakkerij, zo is te zien aan de borden op de gevel. Op foto's van mediapartner Omroep West is ook te zien dat drie ruiten uit het gebouw zijn losgekomen, twee grote ruiten zijn gesprongen en de stoep vol ligt met glas.Er zijn geen gewonden gevallen. De politie heeft bij het pand onderzoek gedaan en vermoedt dat vuurwerk de oorzaak is van de vernieling van het kozijn van het pand. De recherche doet verder onderzoek en roept getuigen op zich te melden.