GGD Haaglanden start vanaf vrijdag 19 november met het geven van de boosterprik. Dit is in lijn met de start van de landelijke 'boostercampagne' zoals aangekondigd door het ministerie van VWS.

De boosterprik is een oppepper om de werking van de eerste vaccinatieserie te verbeteren.

80-plussers: vanaf 18 november uitnodigingsbrief
Het RIVM heeft de eerste uitnodigingsbrieven voor de boosterprik inmiddels verstuurd, te beginnen bij de leeftijdsgroep 80+.
De uitnodigingen worden stapsgewijs verzonden. Binnen drie weken heeft iedereen uit deze doelgroep een uitnodiging ontvangen.

Afspraak inplannen
Wie de uitnodigingsbrief heeft gekregen, kan de landelijke afsprakenlijn bellen voor het inplannen van de afspraak. Het telefoonnummer staat in de uitnodiging. De afspraak kan ook online worden ingepland. De boosterprik wordt gegeven op een van de drie onderstaande vaste locaties, de afspraak kan op een dag en tijdstip naar voorkeur.

Na 80+ volgt 79-60 jaar
Als mensen uit de groep van 80 jaar en ouder aan de beurt zijn geweest voor een boosterprik, volgt de leeftijdsgroep van 79 tot 60 jaar. Ook zij worden stapsgewijs door het RIVM uitgenodigd. De verwachting is dat de GGD’en in januari 2022 kunnen starten met de vaccinatie van mensen uit deze doelgroep.

Drie vaste locaties beschikbaar voor boosterprik
GGD Haaglanden biedt de boosterprik aan op drie vaste locaties in de regio, namelijk:

HagaZiekenhuis. Sportlaan 600, Den Haag, dagelijks 09.00 – 17.00 uur
Appelgaarde 2, Leidschendam-Voorburg, dagelijks 14.00 – 20.00 uur
Mozartlaan 664, Delft, dagelijks 09.00 – 15.00 uur

Let op: Op deze locaties wordt sinds 18 november alleen de boosterprik gegeven en alleen op afspraak. Het is niet meer mogelijk om zonder afspraak op deze locaties een vaccinatie te komen halen.

1e en 2e prik zonder afspraak? Alleen op tijdelijke locaties
Mensen die een eerste of tweede prik willen halen zonder afspraak kunnen vanaf 18 november terecht op een van de tijdelijke locaties. Deze bevinden zich op verschillende plaatsen in de regio. Een overzicht van deze tijdelijke locaties vindt u hier.