ADO Den Haag komt definitief in Amerikaanse handen. De overname door de Amerikaanse investeringsmaatschappij Bolt is rond.
Dit bevestigt de Haagse profclub aan mediapartner Omroep West. 'Bolt wil beginnen met 100 procent van de aandelen, maar staat in een later stadium open voor Haagse participatie'.

De nieuwe eigenaar wordt officieel Globalon Football Holding Group SL (GFH). Dit is de in Spanje gevestigde voetbaltak van Bolt. Dit Amerikaanse investeringsbedrijf bezit aandelen van onder meer de Amerikaanse ijshockeyclub New Jersey Devils, de basketbalclub Philadelphia 76ers en de voetbalclubs Crystal Palace (Engeland), FC Augsburg (Duitsland) en Waasland-Beveren (België).

Directeur Edwin Reijntjes is opgelucht nu de Haagse club een nieuwe eigenaar heeft. 'De onderhandelingen zijn vlot verlopen. De mensen van GFH werden door alle geledingen van de club geïnformeerd. Er was direct een klik. We hebben een partij gevonden die ADO Den Haag verder gaat helpen. Ik heet onze nieuwe eigenaar van harte welkom.'

Belangrijke speler in de stad
Volgens ADO gaat de nieuwe eigenaar niet alleen geld stoppen in de club, maar zal het ook haar ervaring ter beschikking stellen voor de Haagse voetbalclub. De nieuwe eigenaar heeft uitgesproken dat ADO een belangrijke speler in de stad en de regio moet worden, waarbij de resultaten stabieler en en positiever moeten worden.' De Haagse wethouders Anne Mulder en Hilbert Bredemeijer reageerden blij op de overname. 'Goed nieuws voor alle voetballiefhebbers in Den Haag en omstreken. Als wethouder Financiën en Vastgoed, waaronder het stadion, ben ik blij dat we de club financieel hebben kunnen helpen en dat de overname rond is. Dat is goed voor ADO Den Haag en voor alle supporters', schrijft Mulder.

'Belangrijk en goed nieuws'
'Belangrijk en goed nieuws', vervolgt Bredemeijer. 'Als supporter en als sportwethouder heel blij mee. Eerste stap was begroting op orde voor dit seizoen. Met hulp van de gemeente lukte dat vorige maand. Dit is de tweede stap.' De filosofie van Bolt spreekt ADO ongetwijfeld aan. 'Op de korte termijn gaat het om het opbouwen van structuur en stabiliteit, op de lange termijn wil de club een stabiele eersteklasser zijn', zegt Michael Vergauwen, een Belgisch sportverslaggever en intensief volger van Waasland-Beveren. Onder de vleugels van de nieuwe eigenaar kon deze club ondanks de degradatie 'toch wat spelers houden en halen'. Vergauwen: 'Er was duidelijk meer slagkracht op budgettair vlak.'

Bron: Omroep West

Contactgegevens Midvliet

Algemene correspondentie
Postbus 1042
2260 BA  Leidschendam

Studioadres & Bezoekadres
Damlaan 35a
2265 AL Leidschendam

Telefoon studio: 070-3202266
Redactie: redactie@midvliet.nl
E-mail: info@midvliet.nl

 

Radio & Televisie

Radio
Ether: 107.2 Mhz
DAB+: kanaal 11B (DAB lokaal 45)
Ziggo digitaal: 916
KPN  digitaal: 1189
XS4All digitaal: 1189
Of via de livestream

Televisie
Ziggo: kanaal 41
KPN:  kanaal 1489
XS4All: kanaal 1489
Of via de livestream