De politie eenheid Den Haag stelt een onderzoek in naar de feiten en omstandigheden rond een aanhouding zondagmiddag op het Joubertplantsoen in Den Haag.

De politie hield daar meerdere personen aan nadat agenten werden geconfronteerd met excessief geweld door een groep van meer dan 50 personen. Daarbij werden agenten onder meer geslagen en geschopt en bekogeld met zwaar illegaal vuurwerk.

Op sociale media zijn beelden verschenen van de aanhoudingen op het Joubertplantsoen. Op basis van wat er op de beelden is te zien en te horen, wordt een onderzoek ingesteld naar een specifieke aanhouding en wat daaraan is voorafgegaan. Het geweld dat de politie mag gebruiken is aan strenge voorwaarden gebonden en wordt achteraf altijd getoetst. Dat is ook bij deze aanhoudingen het geval.

De politie werd rond 13.30 uur op het Paul Krugerplein geconfronteerd met een groep van meer dan 50 personen. Een aantal personen droeg knuppels en zwaar vuurwerk mee. Ook droeg een deel van de groep gezichtsbedekkende kleding. Op het moment dat zij de politie in het oog kregen, gingen zij direct de confrontatie aan. Daarna verplaatste de groep zich naar het Joubertplantsoen. In relatie tot deze gebeurtenissen zijn in totaal negen mensen aangehouden wegens openlijke geweldpleging.

Contactgegevens Midvliet

Algemene correspondentie
Postbus 1042
2260 BA  Leidschendam

Studioadres & Bezoekadres
Damlaan 35a
2265 AL Leidschendam

Telefoon studio: 070-3202266
Redactie: redactie@midvliet.nl
E-mail: info@midvliet.nl

 

Radio & Televisie

Radio
Ether: 107.2 Mhz
DAB+: kanaal 11B (DAB lokaal 45)
Ziggo digitaal: 916
KPN  digitaal: 1189
XS4All digitaal: 1189
Of via de livestream

Televisie
Ziggo: kanaal 41
KPN:  kanaal 1489
XS4All: kanaal 1489
Of via de livestream