Dinsdag 26 oktober ging filmeducatieproject 'Nieuwe Horizon' in premiere. Groepen 7 en 8 van basisscholen en brugklassers in Rijswijk en Leidschendam-Voorburg krijgen het programma in november te zien.


Het filmeducatieprogramma ‘Nieuwe Horizon’ van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) wordt gepresenteerd in het kader van het 35-jarig bestaan van Trias, Centrum voor de Kunsten. Het programma bestaat uit korte films waarin personages iets nieuws ontdekken waardoor hun wereld (en horizon) verandert. Ze ontdekken iets in zichzelf, de ander, hun omgeving of ze worden zelf ontdekt.

Dinsdag 26 oktober was de premièreavond van het filmeducatieprogramma in de Rijswijkse Schouwburg voor leerkrachten, cursisten en relaties. De avond werd geopend door wethouder cultuur Johanna Besteman van de gemeente Rijswijk.

Trias begon in 1985 als gemeentelijke muziekschool. De muziekschool is gegroeid tot een kunstencentrum in Rijswijk en Leidschendam-Voorburg met activiteiten in de vrije tijd en in het onderwijs. Intussen is Trias meer dan alleen een muziekschool. Naast muziek verzorgt Trias cursussen dans, theater, musical, beeldend, fashion en nieuwe media. En vanaf nu dus ook film.

Ook Trias ontdekt haar nieuwe horizon. In filmeducatie en straks op haar nieuwe locatie in het Huis van de Stad in Rijswijk. Een nieuwe locatie vol nieuwe kansen, samenwerkingen en over 5 jaar een 40-jarig jubileum. Benieuwd naar Trias? Ga naar www.stichting-trias.nl voor de leukste cursussen en activiteiten.

Contactgegevens Midvliet

Algemene correspondentie
Postbus 1042
2260 BA  Leidschendam

Studioadres & Bezoekadres
Damlaan 35a
2265 AL Leidschendam

Telefoon studio: 070-3202266
Redactie: redactie@midvliet.nl
E-mail: info@midvliet.nl

 

Radio & Televisie

Radio
Ether: 107.2 Mhz
DAB+: kanaal 11B (DAB lokaal 45)
Ziggo digitaal: 916
KPN  digitaal: 1189
XS4All digitaal: 1189
Of via de livestream

Televisie
Ziggo: kanaal 41
KPN:  kanaal 1489
XS4All: kanaal 1489
Of via de livestream