Een 15-jarige jongen die maandagavond een Poolse man voor de tram heeft geduwd in Den Haag wordt beschuldigd van doodslag. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdagvond laten weten.

Volgens het OM heeft hij met het duwen ‘willens en wetens het risico op het vallen en overlijden van de man aanvaard’. De andere twee verdachten (15 en 18) zijn sinds donderdagmiddag weer op vrije voeten.

Een Poolse man (39) overleed maandagavond nadat hij werd aangereden door een tram in de Haagse wijk Ypenburg. Volgens het OM is de man voor de tram geduwd door de 15-jarige verdachte. ,,Op dit moment komt uit het onderzoek naar voren dat het slachtoffer de jongens meerdere keren opzocht”, aldus een woordvoerder van het OM. ,,Uiteindelijk heeft de 15-jarige het 39-jarige slachtoffer geduwd. De man viel, kwam onder een aanrijdende tram terecht en overleed.”

Lees ook: Man voor de tram geduwd en overleden

Vrije voeten
In eerste instantie werden er drie tieners aangehouden, twee van 15 jaar en één van 18 jaar. Vandaag zijn twee van de drie verdachten weer op vrije voeten. ,,Zij worden niet langer verdacht van het veroorzaken van het dodelijke incident. Wel van een overtreding, namelijk ‘het verlaten van een hulpbehoevende’.”

De 15-jarige verdachte, die nog vastzit, wordt verdacht van doodslag. ,,Door het slachtoffer op dat moment te duwen heeft de jongen willens en wetens het risico op het vallen en overlijden van de man aanvaard.” Volgens het OM moet de 15-jarige zich bewust zijn geweest van de aankomende tram. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalt of de jongen nog langer vast blijft zitten.

(foto: Regio15 - Daan van den Ende)
Bron: AD