Dat beveiliging van een speelgoedwinkel geen overbodige luxe is, bleek wel uit de ramkraak die in september plaatsvond bij een speelgoedwinkel in Voorburg.

De ramkraak vond plaats op vrijdag 10 september in een winkel van Intertoys aan het Koningin Julianaplein in Voorburg. De daders zouden het volgens de winkelmanager o.a. gemunt hebben op de Pokémoncollectie.

Niet alleen op het speelplein
Wat ooit begon als een leuk verzamelspel voor kinderen, is de afgelopen vijf jaar uitgegroeid tot een investeringsobject met een enorme handel waar ook dieven het op gemunt hebben. De afgelopen jaren steeg de waarde van Pokémonkaarten enorm. Sommige zijn nu duizenden euro’s waard, en een klein aantal nog veel meer. Millennials investeren zo in nostalgie. Maar criminelen zijn ook geïnteresseerd. Voor de een zijn Pokémonkaarten gewoon iets waar ze vroeger mee speelde op het schoolplein, maar voor de ander is het daarom handel. Bij de handel van zeldzame Pokémonkaarten gaat het om bedragen van tienduizenden tot soms wel miljoenen euro's. Sinds een jaar of vijf zijn de kaarten dan ook een investeringsobject geworden, vergelijkbaar met wijnen, kunst, antiek, of bitcoin.

Nu de hype rond de Pokémonkaarten steeds groter wordt, hebben ook steeds meer dieven het gemunt op de kaarten. De pakjes kaarten worden soms gewogen en als een pakje vervolgens één gram meer weegt, weten dieven dat er een speciale kaart inzit. Het speelgoed is zelfs zo gewild dat winkels de beveiliging opschroeven om hun collectie te beveiligen. 

Lees ook: Ramkraak bij speelgoedwinkel op het KJ-plein in Voorburg
Bron: NRC