Maandagavond is een persoon overleden nadat deze door enkele jongens voor een tram was geduwd.

Het misdrijf vond rond tien voor negen op de Rijswijkse Landingslaan plaats bij de halte Anthony Fokkersingel van tramlijn 19. Dit meldt calamiteitenwebsite Regio15. Volgens hevig geëmotioneerde getuigen is het slachtoffer door een groep jongens voor de tram geduwd.

Politie, twee ambulances, het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam, de Officier van Dienst Geneeskundige (OvD-G) en brandweereenheden van meerdere kazernes werden gealarmeerd.

Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer nog proberen te redden, maar de verwondingen waren dusdanig dat het slachtoffer ter plaatse is overleden. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend, het zou gaan om een oudere man.

De daders zijn er na hun daad vandoor gegaan. Meerdere eenheden van de politie zijn met onder andere speurhonden in de omgeving op zoek naar de daders. Ook is de technische recherche opgeroepen om de sporen vast te leggen; en de camerabeelden van het Randstadrail voertuig veilig te stellen.

De Forensische Opsporing (FO) is bezig met een uitgebreid onderzoek. De omgeving is afgezet met politielint en zwarte hekken.

De politie is op zoek naar drie donker getinte jongens, en verzoekt getuigen om te bellen met 112.


Onze mediapartner Omroep West meldt dat de drie jongens zich bij de politie hebben gemeld voor de fatale tramaanrijding bij de Rijswijkse Landingsbaan maandagavond. Het drietal zou een man voor de tram hebben geduwd, waarna deze overleed.

Het slachtoffer kwam maandagavond rond 20.45 uur onder de tram terecht op de kruising van de Rijswijkse Landingslaan en de Anthony Fokkersingel in de Haagse wijk Ypenburg. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend, laat de politie dinsdag weten.

Volgens ooggetuigen zou het slachtoffer door drie jongens onder de tram zijn geduwd. De politie startte daarop een klopjacht in de omgeving, maar wist de drie verdachten niet aan te houden.

Alle verdachten zijn aangehouden
In de loop van de avond heeft een 15-jarige Hagenaar zichzelf gemeld bij het politiebureau. Dit voorbeeld werd dinsdag gevolgd door de andere verdachten. Het gaat om een 18-jarige Haagse man en nog een 15-jarige jongen uit Den Haag. Alle drie de verdachten zijn aangehouden en mogen op dit moment alleen contact hebben met hun advocaat.

Buurtbewoners reageren dinsdag geschokt op het dodelijke incident in hun wijk. 'Het is triest dat dit gebeurt in deze wijk. Het wordt steeds erger lijkt het wel', reageert een bewoonster. Bij de halte zijn inmiddels de eerste bloemen neergelegd.

(bronnen: regio15.nl en omroepqest.nl)
(foto: Ragio15 - Daan van den Ende)