Het Flexteam Zoetermeer/ Leidschendam-Voorburg heeft afgelopen dinsdag vijf verdachten in Zoetermeer en Hoorn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen. Daarbij is voor 40.000 euro aan contanten aangetroffen en zes vuurwapens. De vijf verdachten zitten op dit moment vast voor verhoor.

Flexteam
In juli van dit jaar startte het Flexteam, een rechercheteam dat projectmatige onderzoeken doet, een onderzoek na signalen dat er in Zoetermeer harddrugs verhandeld zouden worden. Gedurende het onderzoek werd al snel duidelijk dat de verdachten zowel in Zoetermeer als in Den Haag op grote schaal aan het verhandelen waren. Ook werd duidelijk dat de verdachten verschillende auto’s gebruikten en een aantal panden als uitgangsbasis hanteerden.

De vijf verdachten werden dinsdagochtend door agenten van hun bed gelicht. Het betreft twee mannen van 33 jaar, een man van 43, en twee vrouwen van 30 en 31 jaar.

Drugs en wapens
Na de aanhoudingen volgden doorzoekingen in de desbetreffende woningen: drie in Zoetermeer en een woning in Den Hoorn. Tijdens de doorzoeking werden verdovende middelen en ruim 40.000 euro aan cashgeld aangetroffen.

In totaal zijn vijf auto’s, een motor en zes vuurwapens in beslag genomen. De verdachten zijn voor verhoor ingesloten en worden vrijdag 1 oktober voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Beeld: Pexels