Wie dit weekend van of naar Den Haag wil, kan niet over de Utrechtsebaan rijden.

Sinds vrijdagavond 22.00 uur is de weg in beide richtingen afgesloten. Dit meldt onze mediapartner Omroep West op haar website. Er worden voorbereidingen getroffen voor groot onderhoud later dit jaar, dan gaat de snelweg stad-uit een half jaar dicht. Maandagochtend vroeg gaat de weg weer open.

Verkeer van en naar Den Haag moet omrijden. Automobilisten in en uit de richting van Amsterdam en Utrecht worden omgeleid via de N44, N14 en A4. Verkeer in en uit de richting van Rotterdam wordt omgeleid via de Rotterdamsebaan.

Een exacte datum van het grootschalige onderhoud aan de Utrechtsebaan is nog onduidelijk. Waarschijnlijk begint het wegwerk half oktober. Wel is duidelijk dat de weg in de richting van Utrecht, de stad uit dus, zeker een half jaar dichtgaat. De rijbaan die de stad in gaat, blijft wel open voor verkeer.

Groot onderhoud nodig
Volgens een woordvoerder van de ANWB is het onderhoud aan de Utrechtsebaan dringend nodig. De weg is inmiddels zo'n 45 jaar oud en vrijwel ieder onderdeel is toe aan een grote beurt. De ondergrond, het beton en het asfalt moeten allemaal vervangen worden.

Ook de wanden en elektrische installaties langs de weg worden geïnspecteerd en waar nodig vervangen. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot ongeveer maart volgend jaar.

(bron: Omroep West)