Al 18 jaar hofleverancier van zonneschijn uit je speakers: Splendid!

De band, met de Scheveningse frontman Pat Smith, zorgt op 24 september voor een openingsfeest van Podium Aan Zee in het hart van Scheveningen waar de vonken vanaf spatten! 

Programmering
Voor 2021 staan er reeds spectaculaire namen en evenementen in de agenda vastgespijkerd. Haagse Beat Aan Zee is een spin-off van het Haags Beat Festival: een eerbetoon aan de muziekpioniers die Den Haag voor eeuwig op de kaart hebben gezet in de geschiedenis van de popmuziek, met shows van onder andere Massada, The Motions en Group 1850. Later in het jaar volgt het afsluitende festival op De Pier én een Kumpulan (Indorock) in De Oude Kerk.

Voorts is Podium Aan Zee gastheer voor de concertserie Jazz Flavours, waarin een heerlijke mix van jazz, funk, fusion, world en HipHop gespeeld wordt door vele artiesten. Onder wie gitarist Vincent Koning die een crossover in De Oude Kerk heeft met de strijkers van het Metropole Orkest. Jazz Flavours eindigt eveneens met een festival op De Pier. Ook Haagse acts én jong talent krijgen natuurlijk het podium voor de muziekliefhebbers.

Live Muziek | Evenementen | Culturele Broedplaats
Podium aan Zee is een samenwerking van YMCA Scheveningen en Popagenda Scheveningen. Het YMCA muziekcentrum, Keizerstraat 58 Scheveningen-dorp, is de thuisbasis. Podium Aan Zee beschikt hier over een eigen concertzaal, toegankelijk voor 200 bezoekers staand of 100 bezoekers zittend.

Podium Aan Zee heeft als doel een broedplaats te zijn voor (muziek)cultuur, waar evenementen, live muziekprogrammering, cultuureducatie en talentontwikkeling met elkaar in verbinding staan, en waar meer (jonge) mensen in aanraking komen met cultuur. Podium Aan Zee wil het prgrammeringsaanbod en Makersklimaat in stadsdeel Scheveningen (voor de Haagse regio) uitbouwen, vergroten, vernieuwen en laagdrempelig toegankelijk maken voor een breed publiek.

Podiumlocaties
Naast de eigen concertzaal programmeert Podium Aan Zee op podia van samenwerkingspartners:

De Oude Kerk
Een sfeervolle, historische podiumlocatie aan de Keizerstraat 8. De Oude Kerk heeft een fantastische akoestiek en is geschikt voor zo’n 550 bezoekers. In festivalvorm (in en rondom de kerk) neemt de capaciteit automatisch toe. De stijlen traditioneel (Iers et cetera), klassiek, jazz, musical en lichte muziek komen hier het best tot hun recht.

De Pier
Wie kent deze locatie, uniek gelegen in zee tegenover het Kurhaus, niet? De bezoekerscapaciteit voor programmeringen en festivals op de Pier bedraagt 1750 bezoekers. Deze locatie is buitengewoon geschikt voor elk muziekgenre. De beleving die men boven zee ervaart is onvergetelijk.

TrashUre Hunt
Elke zomer heeft milieuorganisatie TrashUre Hunt een vast basisstation op het strand, ter hoogte van de Keizerstraat. Hier worden diverse activiteiten en opruim- en schoonmaakacties uitgevoerd ten behoeve van de Scheveningse natuurgebieden. Het terrein leent zich bij uitstek voor akoestische voorstellingen en talentpresentaties.

Podium aan Zee opening